Patek Philippe Nautilus 5590/1R

We hebben over de nieuwste Patek Philippe Nautilus 5590/1R in 18 karaats rose gold. Charles Leclerc werd hier onlangs mee gespot. Het horloge werd geïntroduceerd tijdens Watches & Wonders 2021. Het wordt aangedreven door het zelfopwindende uurwerk dat een kaliber CH 28-520 C FUS flyback-chronograaf, tweede tijdzone en datum heeft. Wat dat precies mag betekenen weten wij ook niet, dus we zochten het even voor je uit in simpele woorden.

Ten eerste de flyback-chronograaf. Dat is eigenlijk een term voor een extra functie van de chronograaf. Hierbij wordt de tijdmeting door op de resetknop te drukken opnieuw vanaf nul gemeten. Dankzij een speciale tandwieltreinschakeling kan de chronograaf direct na het resetten weer doorgaan om een nieuwe tijdmeting te doen. Het is dus kort gezegd een ingenieus systeem waardoor je het horloge als heel nauwkeurig stopwatch kan gebruiken. Bovendien hoef je niet alles te resetten, maar heb je er maar een druk op de knop voor nodig om gelijk naar de volgende meting te gaan.

Kaliber CH 28-520 C FUS is niets meer dan een hippe term die aan het horloge wordt gegeven om het te onderscheiden van andere modellen. Tweede tijdzone spreekt voor zich en betekent dat het horloge niet één, maar twee tijdzones kan weergeven. Ook kan het horloge de datum geven. Zelfopwindend betekent dan weer dat het uurwerk wordt aangedreven door de bewegingen die je dagelijks maakt terwijl je rondloopt en je werk doet. Het klokje bestaat overigens uit 370 onderdelen.

Hoe duur is het luxe horloge van Charles Leclerc ?

Voor de horloge-kenners onder ons was dit allemaal simpele kost, maar anders hebben we al dat jargon even verklaard. Hoe het horloge er vervolgens precies uitziet zie je op onderstaande Instagram-post:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by INSANE LUXURY (@insaneluxurylife)

De prijs van dit luxe horloge laat je mond openvallen. Onder de Instagram-post staat namelijk de volgende tekst:

Retail price: $106,452.00
Market price: $385,000.00

Van dat onderste bedrag zou je een prima huis kunnen kopen toch? Maar dat een Formule 1-coureur van het kaliber van deze man geld genoeg heeft, dat is ook te zien aan de auto van Charles Leclerc.