Het luxe leven van Charles Leclerc

De wereldberoemde autocoureur Charles Leclerc, afkomstig uit Monaco, leeft een leven waar iedere man van droomt. Dat bleek uit een video waarin hij op een vrije dag een compleet camerateam mee op pad nam. Leclerc floreerde in dat filmpje door het peperdure Monaco. Zo reed hij in een Ferrari SP3 Daytona Spider met een waarde van twee miljoen euro en genoot hij van de warme zon op z’n gigantische privéjacht.

Ook spotte de echte liefhebber een lichtblauwe Richard Mille om de pols van de 26-jarige topsporter. Het mag duidelijk zijn dat de jonge autocoureur geen gebrek heeft aan centen en dat heeft hij uiteraard helemaal aan z’n eigen talent te danken. Momenteel staat hij derde in het klassement van de Formule 1 en recentelijk won Charles de Grand Prix in Monaco.

Bezoekje aan de plaatselijke dealer voor een Ferrari Purosangue SUV

Hoewel Leclerc dus tijdens z’n werk al urenlang in een pijlsnelle Ferrari zit, nam de autocoureur zo’n twee maanden geleden een prachtige Ferrari Daytona SP3 Spider over. De wagen zou een waarde hebben van ruim twee miljoen euro en wereldwijd zijn er slechts 599 exemplaren van in omloop. Toch nam de Franse autocoureur geen genoegen met deze peperdure wagen en stopte hij recentelijk bij de plaatselijke Ferraridealer om een nieuwe vierwieler uit te zoeken. Deze dealer bevindt zich in Monte Carlo en heeft één van de mooiste autoshowrooms ter wereld. Hier staan namelijk de allernieuwste modellen van het wereldberoemde Italiaanse automerk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Luxury Scene (@theluxuryscene)

Exclusieve autocollectie van vijf miljoen euro

Het oog van Charles Leclerc viel op een gloednieuwe Ferrari Purosangue SUV uit 2024. Dit model is de eerste vierdeurs SUV uit de collectie van Ferrari. Het zal de vierde Ferrari uit de collectie van Leclerc zijn. Leclerc bezit naast de Daytona SP3 Spider ook nog een 488 Pista en een 812 Competizione A van Ferrari. In totaal is deze autocollectie zo’n vijf miljoen euro waard. Zo kosten de 488 Pista en de 812 Competizione A per stuk ruim vijf ton. Ook deze kersverse Purosangue SUV gaat het qua prijs niet winnen van de Daytona SP3 Spider. Voor een Ferrari Purosangue SUV uit 2024 moet een geldbedrag van richting de miljoen euro worden afgetikt.

 

Een schitterend interieur

Voor dat astronomische bedrag krijgt Charles Leclerc uiteraard wel veel terug. De wagen beschikt namelijk over de meest moderne instellingen en technieken van Ferrari. Zo bevatten de achterdeuren geen deurklinken, maar gaan deze open middels een knop op het dashboard. De deuren openen dan richting de voorzijde van de auto, anders dan richting de achterzijde zoals de gemiddelde auto. Het doet een beetje denken aan de technieken die Rolls-Royce gebruikt in z’n modellen. Opmerkelijk zijn de twee uiterst luxe zitplaatsen op de achterbank van de wagen. Hier is namelijk rekening gehouden met zeer comfortabele sportstoelen zoals we die van Ferrari mogen verwachten. Dezelfde stoel is achter het sportstuur van deze gloednieuwe SUV te vinden. Aan (been)ruimte komen Charles Leclerc en zijn passagiers niets tekort. De luxe interieurs van de SUV van een concurrerend merk als Lamborghini, valt helemaal in het niet in vergelijking met die van deze Ferrari Purosangue.

Dikke V-12 motor met 715 pk

Ook onder de motorkap is gebruik gemaakt van materialen van de allerhoogste kwaliteit. Hierdoor beschikt de Ferrari Purosangue over een V-12 motor met een vermogen van maar liefst 715 pk. De vierwielaandrijving zorgt voor een verbluffende versnelling van 0 km/u naar 100 km/u binnen slechts 3,3 seconden. De topsnelheid van de wagen ligt rond de 310 km/u, waardoor de SUV ook prima geschikt is voor het circuit. Toch zal Leclerc enkel in zijn raceauto van Ferrari over het circuit heen vliegen.

Voor de boodschappen is zo’n racewagen echter iets minder handig dan een Ferrari Purosangue. De laadruimte van deze pijlsnelle SUV is namelijk erg riant. Dat zou je aanvankelijk niet zeggen als je de auto van de buitenzijde ziet. Voor een SUV is de auto namelijk nog vrij bescheiden in grootte. De wagen valt dus prima te parkeren in de drukke straten van Monaco. Toch zullen eventuele krassen snel zichtbaar zijn op de prachtige zilverblauwe lak.

Een gloednieuwe Ferrari Purosangue kost meer dan 1 miljoen euro. De modellen met een aantal kilometers op de teller kosten in veel gevallen zo’n acht ton. De SUV van Charles Leclerc zal enkel de showroom in zijn gereden, maar daar zal de coureur op de wegen van Monaco wel verandering in brengen!