Feestelijke bubbels met een rosé champagne

De rosé kan inmiddels echt niet meer achterblijven, dus ook niet bij Oud & Nieuw. Rosé champagne ziet er niet alleen feestelijk uit, de smaak is ook heerlijk. De rosé is de enige in zijn soort die daadwerkelijk gemaakt wordt door middel van een beetje rode wijn aan witte wijn toe te voegen. Mocht je het nieuwjaar in willen gaan met een rosé dan is de Taittinger Prestige Rosé daar perfect voor.

Een grote fles voor een speciale gelegenheid

Het nieuwe jaar groots in gaan kan uiteraard gevierd worden met een fles van formaat. Ook dit jaar staan er namelijk bijzondere flesformaten champagne weer centraal. Niet alleen zijn de flessen een echte eyecatcher voor je vrienden, ook over de inhoud valt niets te klagen. Neem bijvoorbeeld de Jeroboam van 3 liter of pak echt groot uit met een Mathusalem van 6 liter.

Champagnes Oud & Nieuw MAN MAN

Champagne zonder alcohol

Steeds vaker komt het voor dat een glaasje alcohol wordt ingeruild voor een drankje zonder alcohol. Zo ook bij champagne. Alcoholvrije bubbels zijn steeds vaker terug te zien in het assortiment. Neem bijvoorbeeld de Appalina Chardonnay alcoholvrij, een heerlijke sparkling chardonnay waarmee je het nieuwe jaar fris in gaat.

Een natuurlijk glaasje bubbels

Natuurlijke en niche-wijnen ofwel Pét-Nat zijn steeds meer in trek. De pétillant naturel wijnen zijn favoriet van menig sommelier. In de natuurlijke bubbelwijnen is geen sprake van toevoegingen van suiker en gist. Ook organische, biologische en biodynamische wijnen worden regelmatig gedronken. Duurzaamheid kan namelijk niet meer achterblijven in deze tijd.

Champagne maar dan net iets anders

Iedereen kent ze wel, de champagne, cava en prosecco, maar dit zijn niet de enige verfrissende bubbels die zeker de moeite waard zijn. Neem bijvoorbeeld een Argentijnse champaña, een Zuid-Afrikaanse vonkelwijn of een Luigi Bosca Brut Nature.

Champagnes Oud & Nieuw MAN MAN

Stijlvol drinken uit coupes

Ze zijn weer terug van weggeweest, de champagnecoupes. Coupes zien er erg stijlvol uit maar let wel op de hoeveelheid champagne die je erin schenkt. Het nadeel aan coupes is dat ze eigenlijk niet geschikt zijn voor bubbels omdat de smaak en de sparkling snel verdwijnt. Doe het dus rustig aan en blijf vooral lekker bijschenken wanneer je drinkt uit een coupe.

Cocktails shaken met bubbels

Cocktails zijn niet meer weg te denken uit het drink-bestaan. Dus waarom alleen maar de standaard cocktails drinken met Oud & Nieuw als je ook champagne in de mix kunt gooien. Niet alleen heeft het een luxe uitstraling, ook de smaak is heerlijk. Neem bijvoorbeeld een Bellini, een sparkling Negroni of de Classic Champagne Cocktail.

Is de champagne niet voor jou weggelegd maar zijn cocktails echt je ding? Wellicht dat deze gemakkelijke cocktails je inspiratie kunnen bieden voor een feestelijk Oud & Nieuw.