Cocktails voor de vrijdag middag borrel

Het maken van een cocktail hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk zul je zelf die fancy cocktails van je favoriete cocktail bar niet zo één, twee, drie onder de knie krijgen, maar geen paniek. Er zijn namelijk een aantal eenvoudige maar overheerlijke cocktails die ook jij gemakkelijk kunt maken.

De classy Mojito

De mojito is toch wel een van de standaard cocktails die je zeker een keer gemaakt moet hebben. Doe ongeveer 8 verse muntblaadjes in een longdrinkglas. Voeg hier het sap van één limoen en twee theelepels rietsuiker aan toe. Stamp vervolgens de muntblaadjes plat en roer de suiker door het limoensap heen zodat deze oplost. Verdeel de limoen die je eerder hebt gebruikt in 4 partjes en doe deze in het glas met een beetje sodawater erbij. Vul het glas met crushed ice en giet er ongeveer 40 milliliter witte rum bij. Voeg tot slot sodawater toe zodat het glas vol zit, een muntblaadje erop en klaar is je mojito.

vrijmibo cocktails MAN MAN

Screwdriver

Voor het maken van de screwdriver is echt geen hogere wiskunde nodig. Vul een glas met ijsblokjes en giet daar 35 milliliter vodka en 100 milliliter sinaasappelsap aan toe. Even roeren en voilà klaar is je cocktail. Als deze cocktail mislukt dan is drankjes mixen duidelijk echt niet voor je weggelegd.

Gin-tonic

Tegenwoordig is de gin-tonic een drankje dat erg veel gedronken wordt. Het drankje is inmiddels zo populair dat er super veel verschillende variaties bestaan. Gin-tonic met zoethout, sinaasappel, kaneel, grapefruit, citroen, limoen en ga zo maar door. Om het simpel te houden kiezen we voor een gin tonic met komkommer. Vul een glas tot aan de rand met ijsblokjes, voeg hier 50 milliliter Hendrick’s gin en 150 milliliter tonic aan toe. Doe er 3 dungesneden plakjes komkommer bij, even roeren en klaar is je gin-tonic.

vrijmibo cocktails MAN MAN

Disaronno sour

Disaronno is een amandellikeur uit Italië die makkelijk te combineren is voor een super lekkere cocktail. Pak een shaker en voeg hier 50 milliliter Disaronno, 25 milliliter citroensap, 10 milliliter suikerwater en ijsblokjes aan toe. Nu is het een kwestie van goed shaken om het vervolgens in een glas te gieten. Doe er nog een schijfje citroen bovenop voor die sier en de disaronno sour is gemaakt.

Long Island Ice Tea

Loopt de vrijmibo uit de hand, is er iets te vieren of zijn er hevige drinkers in het gezelschap dan is de Long Island Ice Tea perfect. De cocktail heeft een veel hoger alcoholpercentage dan de bovengenoemde cocktails maar zeker niet moeilijk. Je moet alleen wat meer drank inslaan dan normaal. Schenk in een longdrinkglas tequila, wodka, gin, witte rum en triple sec, van elke drank 15 milliliter. Roer de drank goed door elkaar en vul het glas tot aan de rand met ijsblokjes. Giet vervolgens cola in het glas tot dat het vol zit, roer daarna nog even goed. Doe er tot slot een schijfje citroen op en de Long Island Ice Tea kan gedronken worden.

Cheers iedereen en fijn weekend!