Cantina

Cantina is de gloednieuwe wekelijkse vrijdagavond bij je favoriete spot in Amsterdam: De Marktkantine. Naar eigen zeggen belooft Cantina een extraordinary ride in een kleurrijke, excentrieke en uitgesproken nacht te worden met verschillende acts, verrassingen en muziek. Genoeg reden voor ons om met Niels Voorbach, één van de organisatoren van Cantina in gesprek te gaan:

Cantina staat voor unieke gebeurtenissen en extravagant entertaiment.

cantina man man

Zeg Niels, Cantina klinkt in onze oren swingend en Zuid-Amerikaans. Maar waar komt deze swingende term eigenlijk vandaan?

Niels: Cantina is een verbastering van De Marktkantine. Afgelopen zomer stond De Marktkantine natuurlijk in het teken van de Zomerkantine. Dit was een kleurig spektakel waarbij de zaal gevud was met bloemen en andere kleurrijke attributen. Cantina krijgt een meer ‘Elrow-achtige’ insteek. Het is een concept waarbij het feest centraal staat. Cantina staat voor unieke gebeurtenissen  en extravagant entertaiment.

Hoe het is het concept ‘Cantina’ tot stand gekomen?

Niels: We hadden het gevoel dat er ruimte was voor een nieuw concept. Een feest waar je wekelijks naartoe komt en een feest dat wekelijks anders is. Het merendeel van de feesten van dit moment staan in het teken van de line-up. Bij Cantina is het 50% line-up en 50% entertainment.

Wat gaat Cantina zijn voor het Amsterdam nachtleven?

Niels: Karakter. We streven er naar de verschillende karakters terug te laten keren in het Amsterdamse nachtleven. We willen de unieke types die je tegenkomt in het Amsterdamse nachtleven een podium bieden en in de spotlight zetten. 

Cantina man man 2

Voor wie is Cantina?

Niels: De Marktkantine is een grote club. Daarom focussen we ons op een brede doelgroep uit alle lagen van het Amsterdamse nachtleven. Echter, hebben we als doel de echte karakters terug naar club te trekken. We willen het oude clubgevoel terugbrengen. 

Je zegt dat Cantina voor een beleving gaat zorgen waarbij de zintuigen geprikkeld worden. Vertel ons meer:

Niels: Menig club is vrij standaard ingericht: licht, rookmachine, podium en DJ booth. Wij gaan het publiek elke week verrassen met nieuwe attributen. Bijzondere, vage en unieke items die je nog nooit eerder hebt gezien. Elke keer weer anders.

Heb je al een kleine tip van de sluier wat betreft artiesten voor dit seizoen?

Niels: Dit seizoen ligt de focus op onze eigen residence. Een aantal opkomende DJ’s zullen we frequent de zaal laten vullen, afgewisseld door grote namen als NOIR. Door deze afwisseling krijgt Cantina echt een eigen sound. 

Wij hebben in ieder geval de invulling van onze vrijdagnacht gevonden. We zien je vanavond bij Cantina.