Waarom je vakantie wil vieren in rust

Het hebben van vakantie wordt door ons allemaal gezien als een moment van rust, ontspanning. Wat ons echter opvalt is dat veel mensen een vakantiebestemming kiezen in het midden van de zomer, op de meest druk bezochte plekken. Plekken die mooi zijn, maar door drukte en toerisme niet in al hun glorie kunnen tonen wat ze te bieden hebben. Iets wat in onze optiek wel belangrijk is als je je koffers pakt om een specifieke plek te bezoeken.

Met dit in het achterhoofd hebben we een selectie gemaakt van vakantiebestemmingen waar jij jouw vakantie gegarandeerd goed spendeert. Plekken die veel cultuur te bieden hebben, goede gerechten en prachtige bouwwerken. Ja, ook de mooiste stranden en het lekkerste weer. Kortom, alles wat je zoekt in een vakantie, maar dan zonder de drukte.

1 Stone Town – Zanzibar

Net uit de kust van Tanzania vinden we het eiland Zanzibar. Het eiland kent een rijke handelsgeschiedenis en ziet er vrij onaangetast uit. De oudheid en traditie straalt er van af en UNESCO heeft Stone Town zelfs op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Een plek waar je in alle rust kunt genieten van de prachtige omgeving en lekkere temperaturen. Het eiland bevindt zich in september in het prettigste weer volgens de standaard van de Indische oceaan. Een beter moment om hierheen te gaan is er dus bijna niet. Wanneer je door Stone Town loopt zul je merken dat de bouwwerken en details verraden dat het eiland een koloniale geschiedenis kent. Zowel de Arabieren als de Britten waren bekend met het eiland.

vakantiebestemmingen met rust MAN-MAN

2 Essaouira – Marokko

Als je vakantie wil vieren in Marokko, dan zouden we aanraden om Marrakech te laten voor wat ’t is. Hoewel het een mooie stad is, het wordt er steeds drukker en toeristischer. Ongeveer een 160 kilometer ten westen van Marrakech ligt de stad Essaouira. Deze stad is vrijwel onaangetast en bevindt zich in een baai aan de Atlantische kust. Wat opvalt is dat deze stad omringd is door een grote muur, typerend voor het oude karakter van de stad. Hoewel de stad heel erg in opkomst is, is er van toeristische drukte nog niet heel veel te merken. Een perfecte plek om in september een rustige vakantie te vieren. Laat jezelf verrassen door het gevarieerd aanbod aan boutique hotels en de kleurrijke haven.

vakantiebestemmingen met rust MAN-MAN 2

3 Galle – Sri lanka

Sri Lanka staat bekend als een plek waar veel huwelijksreizen naartoe trekken en resorts in overvloed aanwezig zijn. Iets waar je niet direct je rustige nazomervakantie wil spenderen. Echter, de zuidkust herbergt de handelsplaats Galle. Een plek die vele culturen en invloeden kent en ook een rijke geschiedenis heeft wat betreft veroveraars. Zo waren wij Nederlanders in de 17e eeuw de eersten die de controle over deze plek opeisten. Bij een bezoek aan dit stadje valt het meteen op dat er veel Moorse, Portugese en Britse invloeden terug te vinden zijn in de bouwwerken. Het is een plek waar in september nog genoeg zon schijnt en cultuur in overvloed aanwezig is.

vakantiebestemmingen met rust MAN-MAN 3

4 Rab – Rab

Rab is een eiland dat te vinden is aan de noordkust van Kroatië. Op het eiland vindt men de gelijknamige stad met vele historische kenmerken. Bij aankomst valt het op dat de stad omringd is door een hoge muur en maar liefst vier klokkentorens telt, kenmerkend voor het Middeleeuwse karakter van de plek. Als een van de weinige eilanden in de Adriatische kust heeft Rab zandstranden, maar liefst een 30-tal stranden zijn tot je beschikking. Ondanks het feit dat je in Kroatië bent oogt het eiland bij tijd en wijlen echt als een tropisch paradijs met kraakhelder water en prachtig koraal. De locale chefs kunnen je verrassen met delicatessen gemaakt van plaatselijke ingrediënten. Het eiland verveelt geen seconde, mocht je jezelf willen verplaatsen raden we het gebruik van een van de vele watertaxi’s aan.

Vakantiebestemmingen met rust MAN-MAN 5

5 Taormina – Sicilië

De laatste, maar zeker niet de minste op ons lijstje is Taormina, een stadje op het eiland Sicilië. SIcilië is midzomers een walhalla voor toeristen. Een prachtig eiland, maar pas echt goed te ervaren en te ontdekken wanneer de rust is wedergekeerd. Het eiland biedt heel veel mooie ruïnes en bouwwerken die de verschillende invloeden van buitenaf verraden. In september beginnen er her en der op het eiland verschillende food festivals. Zo kun je traditionele worst proeven in Aragona en couscous in San Vito Lo Capo. Het zeewater is in deze periode nog steeds lekker warm en de vulkanische stranden prima begaanbaar. Mocht je van een wandeling houden, dan is Taormina de perfecte plek om te starten met een trip naar de top van de Etna.

vakantiebestemmingen met rust MAN-MAN 4

Mocht je de behoefte hebben om rust op een andere manier te ervaren, bekijk dan eens deze negen treinreizen die beslist aan te raden zijn.