Hoe draag je je horloge

Het horloge komt in veel verschillende kleuren, maten, materialen, afwerkingen en kwaliteiten. Aangezien het een heel persoonlijk accessoire is, zul je niet vaak hetzelfde horloge tegenkomen, de absolute evergreens daargelaten. Zoals er voor ieder persoon een ander horloge is, zo is er ook voor iedere outfit, gelegenheid en activiteit een ander horloge.

Naast deze aspecten is het ook van belang welke kleur items zoals je riem of schoenen hebben. Kortom, er zijn een hoop verschillende zaken die je in je achterhoofd dient te houden bij het kiezen van je horloge in de ochtend.

match je horloge MAN-MAN 3

Diver, pilot of dress watch

Afhankelijk van je plannen voor de dag kies je een duik horloge of een dress watch. In de regel is het zo dat een formele situatie vraagt om een formeel horloge. Draag je een pak ben je in principe verplicht een dress watch te dragen. In de praktijk wordt deze ‘regel’ vaak genegeerd, omdat men denkt dat een forse diver of pilot wel weg kan komen onder het manchet van je strak gesneden hemd. Niet helemaal dus.

Een dress watch is over het algemeen slank, simplistisch en onopvallend. Iets wat jou als drager complimenteert maar niet overschreeuwt. Een perfect accessoire voor formele gelegenheden waarin je jezelf op de best mogelijke manier wil presenteren. Voor iedere formele gelegenheid raden we dus een dress watch aan. Mocht je toch vasthouden aan je trouwe duiker, zorg dan dat deze op een leren bandje zit.

Wanneer kun je je duik- of pilotenhorloge dan wel zonder schaamte dragen? Nou, in zowat iedere situatie die niet enorm formeel is en waarbij je niet heel net gekleed gaat. Denk dus aan momenten van ontspanning, inspanning en de casual zomerdagen. Wees gerust, je diver of pilot is dus absoluut niet afgeschreven, maar het is prettig als je ‘m matcht met je bezigheid en voorkomen.

match je horloge MAN-MAN

De kleurkeuze

Wanneer je horloge een leren bandje heeft of zelfs een NATO, dan is het gebruikelijk om te kijken naar de kleur van je schoenen en riem. Deze regel wordt voornamelijk gehanteerd wanneer je een pak aan hebt. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een NATO (met uitzondering van leren NATO’s) dan ook niet echt door de beugel kan.

Denk er dus aan dat je een bruine riem en bruine schoenen completeert met een bruin horlogebandje. Het zijn de kleine details die het doen. Op deze manier kom je voor de dag als de man die de fijne kneepjes van het man zijn volledig onder de knie heeft.

Een horloge is gemaakt om te passen

Stel je voor je loopt de deur uit in een schoen van maatje 48 terwijl je voeten stopten met groeien bij maat 42, dat levert hilarische taferelen op. Zo ook met een horloge dat niet past en dus veel te los om je pols zit. Het is de bedoeling dat het accessoire je complimenteert vanwege het feit dat je een heertje bent, niet belachelijk maakt.

match je horloge MAN-MAN 5

Let er dus op dat je horloge goed om je pols zit. Dit is uiteraard iets eenvoudiger voor horloges met leren bandjes of NATO straps, dan voor een horloge met een stalen band. Mocht je meerdere bandjes tot je beschikking hebben, kijk dan of je een bandje erop kunt zetten wat wel past (dit geeft je horloge tegelijkertijd een volledig nieuwe look).