Buikvet wegwerken: minder calorieën helpt bij het afvallen

Afvallen doe je over je hele lichaam. Mocht je dus nog steeds zoeken naar een methode om dat irritante buikje en het bijbehorende buikvet weg te krijgen, stop er dan mee, dat gaat niet lukken. Je zult je moeten concentreren op een algemeen gewichtsverlies. Het goede nieuws is dat je op die manier ook je buikje kwijt zult raken.

Eet meer eiwitten

Eiwitten zijn niet alleen belangrijk voor om mee te nemen in je voedingsschema voor spieropbouw, het heeft ook een heel andere functie. Heb je voldoende eiwitten, dan verlaagt dit de activiteit van het hersengedeelte wat betrokken is bij het stimuleren van een hongerig gevoel. Eet je meer eiwitten, dan heb je ook minder snel honger.

Meer fruit en groenten eten

Fruit en groenten zijn niet alleen lekker, ze zijn ook rijk aan voedingsstoffen en bevatten veel vezels. Dit betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor je minder snel aankomt en je lichaam het buikvet kan wegwerken. Maak er dus een goede gewoonte van om je dag te beginnen met een salade en wat fruit.

buikvet wegwerken

Drink minder alcohol

Wil je jouw buikomvang echt radicaal aanpakken, stop dan met alcohol drinken. Dat wil zeggen, stoppen met het nuttigen van alcoholische drankjes. Afgezien van de rijke hoeveelheid calorieën die je elke keer weer binnen krijgt, zorgt alcohol er ook voor dat de vetverbranding stopt.

Op naar de sportschool

Afvallen zou niet je enige motivatie moeten zijn om naar de sportschool te gaan. Afgezien van het feit dat sporten gezond is, is het zeker geen wondermiddel in de strijd tegen de kilo’s. Wat wel helpt, is een gedegen fitnessprogramma in combinatie met een gezonde leefstijl.

Krachttraining is essentieel

Ga je naast het volgen van een gezond en verantwoord dieet ook sporten, zorg er dan voor dat je in ieder geval voldoende tijd aan krachttraining besteedt. Uit onderzoek blijkt dat sporters die veel aan krachttraining doen, extra veel vet verbranden en daardoor hun lichaamsgewicht onder controle krijgen.

buikvet krachttraining afvallen

Beperk suikerhoudende dranken

Suiker bestaat voornamelijk uit snelle koolhydraten. Met andere woorden, het geeft snel energie, maar het is ook weer snel verbruikt. Dat zorgt ervoor dat je lichaam hunkert naar een nieuwe portie en zo blijf je bezig. Studies tonen daarnaast aan dat het drinken van met suiker gezoete dranken zorgt voor gewichtstoename en een rol speelt bij het ontstaan van obesitas en diabetes type 2.

Nog minder suiker

Een appel eten is iets anders dan een glas appelsap drinken. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat komt omdat je meer voedingsstoffen zoals vezels consumeert wanneer je het voedsel in zijn natuurlijke vorm consumeert. Bovendien zorgt het proces van kauwen en consumeren van het voedsel voor een verzadigd gevoel. Je dwingt in feite je lichaam om meer tijd te besteden aan het verteren van de voeding waardoor je meer energie verbruikt en dus afvalt.

Voorkom stress

Cortisol, het stresshormoon, speelt een belangrijke rol bij het veroorzaken van het ontstaan van buikvet en daarmee een toename aan gewicht. Als er sprake is van een langdurige periode waarin het lichaam overmatig veel cortisol bevat, dan is de kans op het ontstaan van obesitas groot. Het beperken van stressvolle situatie kan dus een gunstig effect hebben. Uit onderzoek blijkt dat dit geen grote opgave hoeft te zijn, eenvoudige yoga-oefeningen en meditatie kunnen al voor een indrukwekkend effect zorgen.