Nieuwe specs en functies van de QNED-televisies

De technologische ontwikkelingen op het gebied van televisies gaan razendsnel. Merken zoals Samsung, Sony en LG strijden om de grootste schermruimte en bieden steeds meer pixels dan ooit tevoren. LG heeft een voorsprong genomen met hun line-up van QNED- en QNED Mini LED-tv’s met de introductie van nieuwe functies.

Wat de processor echt uniek maakt, is de manier waarop LG er gebruik van maakt. Met als doel een “verfijndere visuele weergave” introduceert LG AI Picture Pro, een nieuw formaat dat gebaseerd is op geavanceerd machinaal leren. Deze functie kan gezichten, objecten en achtergronden in een scène onderscheiden, waardoor texturen en fijne details verrijkt worden om realistische beelden te presenteren.

Bovendien analyseert LG met behulp van Dynamic Tone Mapping Pro het beeld in realtime. Dit zorgt ervoor dat donkere en heldere gebieden gedetecteerd worden om zo de hoogst mogelijke beeldkwaliteit te leveren. Deze integratie in combinatie met de al toonaangevende beeldtechnologie van LG resulteert in een zeer aantrekkelijke televisieaanbieding. Op het gebied van geluid zijn de LG QNED- en QNED Mini LED-tv’s van 2024 uitgerust met AI Sound Pro, een next-gen technologie die virtueel surroundgeluid van 9.1.2 produceert via de ingebouwde luidsprekers van de tv. Daarnaast zijn deze modellen slechts 29 mm dun, wat het design nog indrukwekkender maakt.

nieuwe televisie LG

De nieuwe line-up tot 98 inch

De nieuwe line-up van LG biedt een breed scala aan maten en specificaties. De QNED-modellen zullen verkrijgbaar zijn in maten variërend van 43 tot 98 inch, waarbij vooral deze laatste indrukwekkend is. Even ter beeldvorming: dit is een tv met een schermdiagonaal van 248,92 centimeter. Een ultragrote televisie dus.

“De line-up van LG QNED TV voor 2024 tilt de kijkervaring naar een geheel nieuw niveau met een geavanceerde processor die uitstekende audiovisuele ervaringen mogelijk maakt op verschillende schermformaten, terwijl ook een gepersonaliseerde gebruikerservaring wordt geboden die is afgestemd op de unieke levensstijl en voorkeuren van elke individuele gebruiker”, aldus Baik Seon-pill, hoofd van de Product Planning Division bij de Home Entertainment Company van LG. “We blijven ons inzetten om een goede klantervaring te bieden door vooruitgang op te bouwen met onze tien jaar ervaring met webOS.”

De line-up van LG QNED TV voor 2024 zal te zien zijn op CES in Las Vegas. De eerste modellen worden in 2024 uitgebracht. De prijzen van deze gadgets zullen naar verwachting bekendgemaakt worden tijdens CES 2024, dat plaatsvindt van 9 tot 12 januari.