De verhaallijn van Arrival

Taalkundeprofessor Louise Banks (gespeeld door Amy Adams) is baas van een team van deskundige onderzoekers wanneer grote ruimteschepen op twaalf verschillende locaties wereldwijd landen. Te midden van toenemende spanningen en dreiging van een wereldwijde oorlog, moeten Banks en haar team met grote spoed proberen een manier te vinden om te communiceren met de buitenaardse bezoekers. In een hopeloze poging om achter een mysterie te komen, neemt Banks een groot risico dat alleen haar eigen leven niet veilig brengt, maar ook de toekomst van de hele mensheid.

Check hieronder de trailer van Arrival:

 

De verfilming van Story of Your Life

Arrival is gebaseerd op het korte verhaal Story of Your Life van Ted Chiang, dat voor het eerst verscheen in Starlight 2 in 1998. Het originele verhaal was niet meteen geschikt voor een grote film, maar schrijver Eric Heisserer heeft het voor elkaar gekregen. Hij heeft de ingewikkelde ideeën en emotionele kanten van het korte verhaal knap vertaald naar het filmscript. En natuurlijk heeft regisseur Denis Villeneuve, een moderne meester, alles tot leven gebracht op het witte doek.

Waar kan je Arrival streamen?

Arrival is helaas (nog) niet te zien op Netflix. Deze boeiende film, oorspronkelijk uitgebracht op 10 november 2016, is nu al beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Pathé Thuis, Amazon Prime, Google Play, iTunes en CANAL+.

arrival

Score op IMDb en de reacties van kijkers

Bij de film Arrival heb je ongeveer 2 uur aan kijkplezier. De bekende recensiesite IMDb beoordeelt de film met 7.9 / 10 sterren. Een meer dan prima score dus! Als je dus van een sciencefiction film houdt, is dit dus zeker wel een aanrader. En wat vinden de kijkers er nou van? Wij hebben een aantal reacties hieronder geselecteerd van X (voorheen Twitter):