Waar gaat de Britse serie Trigger Point over?

Met dezelfde schrijver als de voorgaande Britst series, volgt nu ook Trigger Point in dit rijtje. Jed Mercurio schreef Line of Duty en Bodyguard en produceerde de serie Vigil. Met veel acteurs die nu terugkeren in dit nieuwe Britse werk van Jed Mercurio, kan het lijken op een déjá vu. Het heeft gelukkig wel een hele andere verhaallijn dan de voorgaande series.

 

Trigger Point volgt het verhaal van Lana Washington (McClure), een ex-militair die nu actief is bij de ontmijningsdienst. Hier werkt ze samen met haar collega Nutkins, met wie ze in Afgahnisthan heeft gediend. Wanneer Londen geteisterd wordt door terroristische aanslagen, is het aan hen om degenen die verantwoordelijk zijn hiervoor op te sporen. Er gebeurt zoveel dat je gelijk wil weten wat er daarna gebeurt. Vandaar dat de serie bingewatch-waardig is. In de serie probeert Lana Washington de terroristische dreiging op een geloofwaardige manier te benaderen. Toch kan je als kijker het onverwachte verwachten, en juist dat maakt de serie zo sterk.

‎Het idee van de serie is niet volkomen uit de lucht komen vallen. Het concept is afkomstig van een BBC-documentaire uit de jaren 1970 genaamd The Long Walk. Deze documentaire vertelt het verhaal van bommenruimers in Noord-Ierland. “Het was ongelooflijk. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de mindset van mensen die gevaar naderen, de mensen die naar het probleem rennen in plaats van ervoor weg rennen”, aldus Brierley, het brein achter de serie. De Britse serie Trigger Point gaat in het Verenigd Koninkrijk op 23 januari in première op itv.

Zie hieronder een Twitter-bericht van Vicky McClure met beelden van Trigger Point: