Man bouwt geniale bowlingbaan in zijn achtertuin

Met een beetje creativiteit kun je heel wat in je achtertuin bouwen. Zo bouwde een vrouw uit Amsterdam haar eigen zwembad en ging een man een stapje verder met een heuse achtbaan in zijn achtertuin. Je kunt het bijna zo gek niet verzinnen of iemand heeft het al wel gebouwd. En zo ook deze hele gave bowlingbaan. De man die dit in elkaar heeft gezet is duidelijk een hele handige Harry.

Het zal best een tijdje werk zijn geweest, maar het resultaat mag er zeker zijn. De eigenaar van de bowlingbaan heeft duidelijk twee rechterhanden want hij heeft een heus kunstwerk in elkaar gezet.

Man bouwt een geniale bowlingbaan in zijn achtertuin

De bowlingbaan is helemaal gemaakt van hout en bestaat uit verschillende delen. Het mooie daaraan is dat je ze ook heel makkelijk kunt verplaatsen. De bowlingbaan kan dus ook opgeborgen worden of even aan de kant gezet. Het middenstuk is gemaakt van planken, terwijl de laag daaronder juist bestaat uit houten platen. Natuurlijk is een bowlingbaan niets zonder gutter, en ook die zijn aanwezig. Ze vormen ook gelijk de rand die ervoor zorgt dat je bowlingballen niet zomaar van de baan af stuiteren.

bowlingbaan bouwen

Pins overeind zetten van een afstand

En voor het geval dat je echt geen zin hebt om elke keer naar het eind te lopen om die pinnen weer rechtop te zetten: dat hoeft ook niet. De maker van deze bowlingbaan heeft namelijk een geniale uitvinding gedaan. Net als bij een gewone bowlingbaan zijn alle pins bevestigd aan een touwtje. Om de pionnen is een box gebouwd en de touwtjes gaan elk door een eigen gaatje naar een punt boven die box. Vanaf daar loopt een dikker touw langs de schutting naar het andere einde van de bowlingbaan. Eén ruk aan het touw en je pins staan weer overeind!

systeem voor bowling pins

Ben je op zoek naar een andere uitdaging met hout? Je kunt ook met pallets een eigen zwembad bouwen