The Bourne Identity

De eerste film is de start van een spannend verhaal vol met actie. Het verhaal gaat over Jason Bourne die wordt opgevist uit de Middellandse Zee. Hij lijdt aan geheugenverlies en weet niet wie hij is en waarom hij twee kogels in zijn rug heeft. Hij wordt opgejaagd en vlucht voor zijn leven. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij Marie. Samen gaan zij Jasons ware identiteit achterhalen.

The Bourne Supremacy

Het verhaal gaat verder op The Bourne Identity. Jason woont samen met zijn vriendin in India. Hij wordt echter beschuldigd van het doden van een aantal CIA-agenten die belangrijke informatie hadden. Een huurmoordenaar zit Bourne op de hielen terwijl zijn voormalige werkgever Jason ook onschadelijk probeert te maken. Bourne weet te bewijzen dat hij onschuldig is, maar raakt verwikkeld in een hevige achtervolging in Moskou. Aan het eind komt Bourne zijn werkelijke naam te weten, David Webb.

The Bourne Ultimatum

Het verhaal gaat gelijk verder na de hevige achtervolging in Moskou. De gewonde Bourne weet de politie te ontwijken en reist zes weken later naar Parijs. Bourne besluit de journalist Simon Ross uit te nodigen op Station Waterloo aangezien hij een krantenbericht over hemzelf had gelezen. Echter valt de journalist in de handen van de CIA. Bourne ontsnapt en neemt de aantekeningen over Blackbriar mee. Bourne is vastberaden om de bron te vinden die de informatie aan de journalist heeft verstrekt.

The Bourne Legacy

Aaron Cross neemt deel aan een trainingsprogramma, genaamd Operation Outcome. Dit is een experiment van de CIA waarmee ze, door middel van pillen, genetische aanpassingen teweeg willen brengen. Dit experiment is een opvolger van de vele geheime trainingsprogramma’s van de CIA. Tijdens een trainingsmissie in Alaska worden Aaron en een andere agent aangevallen door een onbemand vliegtuig van de CIA. Cross overleeft dit en slaat op de vlucht. Hij ontmoet de wetenschapster die de pillen heeft ontworpen en samen gaan ze naar de plek waar de pillen gemaakt worden.

 

De laatste film uit de Bourne reeks staat nog niet op Netflix, maar met de eerste vier is er nog genoeg kijkplezier. Niet enkel Engelstalige films zijn goed, onze buurlanden kunnen er ook wat van. Tabula rasa is een Nederlands gesproken hitserie.