Bas Nijhuis en zijn stekkie

Als je denkt aan Bas Nijhuis, schiet je wellicht niet direct de afgelegen boerderij in gedachten. Hij is immers een graag geziene gast op televisieprogramma’s als Vandaag Inside en bekend om zijn scherpe en eigen manier van fluitspel op de voetbalvelden. Maar in zijn vrije tijd verkiest hij het boerenbestaan boven alles.

Deze passie is niet zomaar ontstaan. Als kind al was Bas gefascineerd door het boerenleven. “Als je boer bent en je hebt 100 koeien, hard werken en altijd buiten, die vrijheid, echt, dat lijkt me heerlijk,” zo zegt hij. En dit is precies wat je ziet wanneer je zijn boerderij betreedt.

Een boerderij om je vingers bij af te likken

Bas heeft zijn droomboerderij gevonden in 2017, voor een bedrag van € 650.000. Hij heeft er flink in geïnvesteerd, met een hypotheek van € 560.000 en bijna € 100.000 van zijn eigen geld. Dat eigen geld komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het salaris van een scheidsrechter in de Eredivisie is namelijk niet mis. De boerderij heeft een royaal woonoppervlak van 264 vierkante meter en rust op maar liefst 2,7 hectare grond.

De waarde van deze landelijke oase is inmiddels gestegen tot een indrukwekkende € 1 miljoen. En ondanks de rustieke ligging, is het slechts een korte fietsrit naar het bruisende centrum van Enschede.

Voor Bas Nijhuis is deze boerderij meer dan een woning, het is een toevluchtsoord na een zware wedstrijd gefluit te hebben op het veld. Hier kan hij uitblazen, omringd door de kalme atmosfeer van het platteland. Een plek die hem net zo goed past als een op maat gemaakte voetbalschoen.

Het is duidelijk: het huis van scheidsrechter Bas Nijhuis is niet alleen een thuis, maar een levend bewijs van zijn liefde voor het boerenleven. Met zijn ‘cabrio op wielen’ (de trekker) als trouwe metgezel, leeft hij in harmonie met de natuur. Want zoals Bas zelf zegt: soms is een trekker gewoon beter dan een peperdure Porsche. Bekijk deze link voor de foto’s van de boerderij.