Het bizarre verhaal van de verloren Rolex

De 95-jarige James Steele vond na 50 jaar eindelijk zijn Rolex terug, nadat deze werd opgegeten door een koe. Een man met een metaaldetector stuitte op dit bijzondere uurwerk, waarna de Britse boer eindelijk zijn horloge weer in ontvangst kon nemen. Hij verloor het begin jaren 70, toen de band van zijn horloge afbrak tijdens het voeden van het vee. Nadat hij het was kwijtgeraakt begon hij met een hele speurtocht om zijn klok weer terug te vinden. Helaas kon hij hem niet meer vinden. De Britse boer kocht de Rolex voor zo’n 100 euro, wat toentertijd een behoorlijke prijs was.

De terugkeer van het uurwerk

Een jongeman besloot om met een metaaldetector het land af te speuren, wat uiteindelijk een groot succes werd. Ein-de-lijk, na al die jaren had de boer zijn horloge weer terug. Bizar natuurlijk, dat je na zoveel jaren weer herenigd bent met je favoriete klok zo’n 50 jaar later. In gesprek met de Daily Mail vertelt hij: ‘We denken nu dat de Rolex via de natuurlijke weg in een koeienvlaai terecht is gekomen, en dat het sindsdien al die tijd in hetzelfde weiland heeft gelegen zonder dat we dat door hebben gehad. De koe heeft het, zo denkt de dierenarts, met een mondvol gras opgegeten. Het was een geweldige meevaller dat het na al die tijd weer opdook. De jongen vond de Rolex met zijn metaaldetector in de modder. Ik had nooit gedacht dat ik het nog eens zou zien.’

Toch onwijs mooi dat de 95-jarige man na al die jaren zijn horloge weer gevonden heeft, en op die leeftijd weer zijn favoriete horloge kan dragen. Bovendien zou het horloge momenteel 4500 euro waard zijn. Lekkere investering dus.

Een Rolex blijkt overigens niet altijd een goede investering te zijn. Zo is de waarde van horloges van Rolex met 40% gedaald in 2024.