Daling van de waarde van Rolex-horloges

Ondanks dat het leven alleen maar duurder lijkt te worden, geldt dit niet voor de horloges van Rolex. Deze horloges zijn behoorlijk in waarde gedaald. Ongeveer met 40% zelfs. Dat is opmerkelijk, aangezien de prijzen tijdens de coronapandemie juist populairder leken te worden. Deze stijgende lijn heeft dus niet doorgezet, en een daling lijkt dan ook plaats te vinden. Zo waren de gemiddelde Rolex-horloges in april 2022 nog om en nabij € 38.000 waard, afhankelijk van het model uiteraard, en is dat inmiddels gezakt naar net iets boven de € 25.000. Behoorlijke verschillen dus.

 

Verscheidene redenen ondanks topomzet

Sommige mensen zagen een Rolex als een goede investering. Niet gek ook, als je zag hoeveel geld er mee te verdienen was toen de horloges van Rolex in 2022 een behoorlijke piek in prijs behaalden. Hoewel de omzet van het merk an sich behoorlijk is gestegen, namelijk naar 10 miljard dollar, lijkt er op de vintage markt een recessie op komst. De vintage Rolex-horloges zijn de afgelopen twee jaar weer minder waard geworden als gevolg van de zwakkere wereldwijde economische groei en weer hoger wordende rentetarieven, bevestigt de gerenommeerde Bloomberg Subdial Watch Index. Op deze site worden de prijzen van de 50 meest verhandelde horloges gevolgd, waaruit blijkt dat de prijs van de klokken de afgelopen twee jaar met 40% is gekelderd.

Dalende verwachtingen

Vanuit Rolex wordt er verwacht dat er aankomend jaar een verdere daling plaats zal vinden in de vraag naar de horloges. De verwachting is vooral dat de in verhouding ‘kleinere merken’ uit Zwitserland getroffen zullen worden door de recessie. Hoewel de prijzen van de vintage horloges over het algemeen zijn gedaald, zijn er nog steeds specifieke modellen voor liefhebbers die voor behoorlijke prijzen worden verkocht. Wanneer de markt van de vintage horloges van Rolex weer daadwerkelijk in de lift gaat komen, is nog even afwachten.