Trouw staat centraal in Blue Story

De film Blue Story focust op vrienden Marco en Timmy. Zij wonen beiden in verschillende wijken in Londen: Deptford en Peckham. Zij beginnen onderdeel uit te maken van de gang die bij hun desbetreffende wijken horen. De Ghetto Boys zijn de baas in Deptford, de Peckham Boys hebben het voor het zeggen in Peckham. Hun vriendschap met elkaar wordt al gauw op de proef gesteld. Marco wordt namelijk in elkaar geslagen door één van Timmy’s vrienden. De vraag die ontstaat is of Timmy de kant van zijn vriend moet kiezen, of van zijn bendelid.

Blue Story

Rellen in én over de film

Al gauw lijken de vrienden elkaars vijanden te worden. In de bendeoorlog die uitbreekt wordt geweld niet uit de weg gegaan. In het echte leven zorgde Blue Story ook voor geweld. Zo ontstonden er grote rellen rond de release van de film. Als gevolg hiervan werd de film uit de bioscopen gehaald. Wel is hij nu te zien in de Nederlandse bioscoop. Bovendien stonden veel Londense wijken de filmopnames van Blue Story niet toe. De film is dus niet zonder controversie gemaakt en vertoond.

Rapman aan het roer van Blue Story

De Londense rapper Rapman speelt een grote rol bij de film. Hij regisseerde een deel en vertelt al rappend delen van het verhaal. Bovendien baseerde hij de film op waargebeurde ervaringen uit zijn eigen jeugd. Hij groeide op in Deptford, maar ging in Peckham naar school. Hierdoor moest hij verboden territorium doorkruisen en kwam hij in aanraking met de rivaliserende gang. Hoe de film afloopt is te zien in de bioscoop. Mocht je een bezoekje aan de bios op de planning hebben staan, dan kan je ook kiezen uit deze bioscoopfilms die in februari te zien zijn.