Blood Red Sky is populair op Netflix

Het is niet heel gemakkelijk om te zien hoeveel mensen er naar een film of serie op Netflix kijken of hebben gekeken. In plaats daarvan maakt Netflix zelf af en toe kijkcijfers bekend. Slim, want dat doen ze natuurlijk alleen bij echte kijkcijferkanonnen. De recente horrorfilm Blood Red Sky blijkt zo’n kijkcijferhit te zijn. De film is bijna vier weken te zien. Dat punt is doorgaans het moment waarop Netflix te balans op maakt: hoeveel mensen keken in de eerste maand naar een nieuwe film of serie? In het geval van Blood Red Sky is dat erg veel.

De website Deadline, bekend van entertainment primeurs, laat weten dat Blood Red Sky waarschijnlijk na een maand zo’n 50 miljoen keer bekeken is. Daarmee is de horrorfiflm net niet een van de meest bekeken titels aller tijden. Die series komen stuk voor stuk boven de 50 miljoen uit. Toch is het getal indrukwekkend te noemen, omdat Blood Red Sky een Duitse productie is. Sterker nog: de serie is door deze kijkcijfers is de best bekeken Duitse film of serie op Netflix in zo’n korte tijd.

Blood Red Sky

Waar gaat de Duitse film over?

Heb jij Blood Red Sky nog niet gezien? Dan is het goed om te weten waar de film over gaat. We volgen een jonge moeder en haar kind aan boord van een vliegtuig dat wordt gekaapt. De nachtvlucht wordt het decor van een confrontatie tussen de vrouw en de terroristen. Ze zit namelijk niet zomaar aan boord van het vliegtuig. Nu ze niet op tijd aan land is om medicijnen te krijgen, verandert ze geleidelijk aan in een bloeddorstige vampier. Om haar kind te beschermen gaat ze de strijd aan met de terroristen. Hoe die confrontatie afloopt, zagen dus al zo’n 50 miljoen Netflix-abonnees. Die gaven de film samen een 6.1 op IMDb.