Waarom is Bitcoin vandaag de dag zo populair en bereikt het een hoogtepunt?

Cryptovaluta zijn vandaag de dag helemaal hot and happening. Dit komt onder andere door het feit dat steeds meer bedrijven cryptovaluta accepteren als betaalmiddel. Zo kondigde de enige echte Elon Musk, de baas van Tesla, aan dat hij dit ook ging doen. Als klapper op de vuurpijl maakte hij ook nog eens bekend dat hij 1.5 miljard dollar investeerde in digitale munt. Hierdoor schoot de prijs van Bitcoin vrijwel direct omhoog met maar liefst 20%.

Maar waarom vertrouwen mensen juist zoveel op deze digitale munt? Bitcoin zou volgens velen beter zijn waarde behouden dan gedrukt geld. Dit komt om dat banken massaal geld bijdrukken om de huidige crisis te bestrijden. Dit gaat gepaard met het feit dat het imago van cryptovaluta steeds beter wordt. Het wordt niet langer meer gezien als een speculatieve investering.

Wil jij beginnen met het kopen en handelen van Bitcoin en andere cryptovaluta? Check dan de goedkoopste en betrouwbaarste Nederlandse exchange: Bitvavo.

De waarde van Bitcoin ging over de 50.000 dollar heen

Deze ochtend heeft voor het eerst in de geschiedenis iemand een bedrag van maar liefst 50.000 euro betaald voor bitcoin, omgerekend zo’n 41.208 euro. Momenteel is de koers weer gezakt, nét onder de 50.000 dollar.

Wil je beginnen met het investeren in Bitcoin? Dan hebben wij de ultieme handleiding voor je. Check hier waar en hoe je handelt in Bitcoin.