1917 is dé nieuwe bioscoop film

Regisseur Sam Mendes neemt voor de film vrijwel alle taken op zich. Hij regisseerde, produceerde én schreef mee aan de film. Voor James Bond-films Skyfall en Spectre nam hij de regie eerder ook al in handen. Het nieuwe deel in de 007-serie, No Time To Die, wordt geregisseerd door Cary Fukunaga, die dit eerder deed voor IT. Mendes geeft leiding aan een grote groep talentvolle, grote namen. Richard Madden, Colin Firth en Benedict Cumberbatch hebben alle drie een rol bemachtigd in de film, die vanaf vandaag in de bioscoop draait.

1917

Een levensbelangrijke missie

In de bioscoop kijken we het liefste naar grote actiefilms die van het doek af knallen. Met de 1917 zit je in dit geval goed. De film gaat over twee jonge soldaten: Schofield en Blake. Zij vechten mee in de Eerste Wereldoorlog, waarin de soldaten hun tijd slijten in loopgraven. Beide jongemannen krijgen de taak om een groot gedeelte vijandelijke grond over te steken. Dit moeten zij doen om een boodschap over te brengen, die betrekking heeft op een nog uit te voeren operatie. Mits de boodschap onsuccesvol wordt overgedragen, loopt een grote groep soldaten in een valstrik. Blake’s broer is bovendien één van deze soldaten. De gevolgen van Schofield’s en Blake’s missie zijn dus ongelofelijk hoog.

Op naar de bioscoop

Vanavond is de voorpremière van 1917 en vanaf morgen kun je hem in de bioscoop ervaren. In Amerika was de film al eerder te zien. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes (soortgelijke prijzen als de Oscars, al worden de Golden Globes door filmkenners uitgereikt en de Oscars door mensen uit de filmindustrie zelf) won de film de prijs voor Beste Film en Beste Regisseur. De film heeft dus hoge verwachtingen. Check vanaf morgen of de film deze verwachtingen waarmaakt in jouw opinie. Tot die tijd hebben we de trailer voor je.