Billions is goede serie

Billions is zo’n serie die relatief onbekend is in Nederland, wat waarschijnlijk kan komen doordat de serie (in elk geval nog) niet te zien is op Netflix of Videoland. Toch is de serie een absolute aanrader. Dat komt niet alleen door de cast, maar ook door het plot én door de hoge IMDb-score.

De show draait om Bobby Axelrod. Bobby, is een manager van een hedgefonds. Zoals de titel al doet vermoeden gaat het in de wereld van Bobby niet om een paar duizend euro’s, maar om miljoenen en  – vooral – miljarden dollars. Vanzelfsprekend gaat dit gepaard met grote financiële risico’s.

 

Grote financiële risico’s in de zakenwereld

De aanpak waarmee Bobby het probeert te maken op de financiële, internationale zakenwereld is erg gedurfd. Dat zorgt voor grote successen, maar het zorgt er ook voor dat hij niet altijd alles volgens de regels doet. Hij krijgt dan ook al gauw Chuck Rhoades, een Amerikaanse advocaat, achter zich aan. De twee mannen zijn erg aan elkaar gewaagd, wat zorgt voor zenuwslopende afleveringen. In totaal zijn er al 55 afleveringen van Billions uitgebracht, verdeeld over vijf seizoenen. Het tweede deel van seizoen 5 zal vanaf september te zien zijn. Voor liefhebbers van de show is het goed nieuws om te weten dat de serie ook nog met een zesde seizoen komt, al zullen we daar waarschijnlijk nog een tijd op moeten wachten.

De cast en IMDb-score van Billions

De rol van Bobby Axelrod in Billions wordt gespeeld door Damian Lewis. Je kunt hem vooral kennen als Brody uit Homeland. Andere acteurs en actrices die in de serie te zien zijn, zijn onder andere Paul Giamatti, Frank Grillo en Maggie Siff. De seizoenen van de show die tot nu toe zijn geproduceerd zijn samen goed voor een IMDb-score van een 8.4. Reden dus om de serie een kans te geven. Op zoek naar een andere vette show die wél op Netflix te vinden is? Dan kun je natuurlijk altijd een topper als Suits een kans geven.