Welke Rolex horloges zijn goede investeringen?

Natuurlijk zijn (heren)horloges statussymbolen, maar het is ook een prima manier om je geld te laten groeien. Dan hebben we het natuurlijk niet over de budget modellen die je bij een willekeurige webshop kunt kopen. Heb je echter leuk gespaard, dan kan het zinvol zijn om een luxe horloge van een van de topmerken te kopen. Dat hoeft niet te betekenen dat je gelijk een groot vermogen neer moet tellen. Al vanaf een paar duizend euro kun je een prima Rolex horloges kopen als investering.

Wil je het nog slimmer aanpakken, oriënteer je dan eens op iets wat echt hot is: investeren in een vintage herenhorloge. Om je alvast op weg te helpen geven we je drie voorbeelden van Rolex horloges met een prima (toekomstig) rendement.

1. ROLEX GMT MASTER-II 16710 ‘PEPSI’

We zullen niet zeggen dat het de Heilige Graal onder de herenhorloges is, maar gewild is ie wel: de Rolex GMT-Master II met de Pepsi bezel. Het is het allereerste model wat was voorzien van de inmiddels legendarische GMT-functie. Mocht je het niet weten; hiermee kon je twee verschillende tijdzones weergeven. De Pepsi bezel maakt dit model extra interessant vanwege het imago en de kleuren. Om je een idee te geven, dit model steeg in een half jaar tijd in waarde met 14%: van 6.900 dollar naar 7.900 dollar.

ROLEX GMT MASTER-II 16710 ‘PEPSI’

2. ROLEX SUBMARINER 114060

Minstens zo interessant als de Rolex GMT is de Rolex Submariner. Het ding is zo bekend dat bij elk gesprek over Rolex horloges dit model eigenlijk automatisch opgenoemd zal worden. Zelfs als je geen Rolex bezit dan ken je de naam. Onbekend maakt ongeliefd en dus is de naamsbekendheid van dit model een prima verkoopargument. Dat geldt vooral voor de moderne uitgaves, die stegen in een jaar tijd met 9%: van 6.800 dollar naar 7.400 dollar. Kortom, een vrij solide belegging.

2. ROLEX SUBMARINER 114060

3. ROLEX EXPLORER 114270

Dat je niet altijd hoeft te kiezen voor een bekend model bewijst de Rolex Explorer wel. Ondanks de beperkte bekendheid is het een geliefd model onder verzamelaars. Dat heeft niks te maken met het vrij eenvoudige ontwerp, maar met de kwaliteit van het horloge. Het is een populair Rolex horloge en dat is ook te merken aan de prijsstijging. In een periode van zes maanden steeg de prijs van 4.300 dollar naar 4.700 dollar. Ook bij dit model is dus sprake van een waardestijging van 9%.

3. ROLEX EXPLORER 114270

Ben jij op zoek naar je allereerste luxe horloge? Check dan deze instap modellen, perfect als eerste Rolex.