Braai

Allereerst namen we een bezoekje aan Braai. Op een hoekje nabij het Westerpark is dit de ideale plek om je dagje in het park gezellig door te trekken met je vrienden. Bij binnenkomst zagen we een niet al te groot, maar wel een enorm gezellig tentje waar mensen kwamen om te borrelen, te dineren en spelletjes te spelen.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

Wij mochten beiden varianten van de ribbetjes proberen. Allereerst konden we genieten van the original spareribs. Deze malse spareribs zijn slow cooked en krijgen een heerlijke finishing touch door de BBQ Glaze. De gerookte spareribs hadden daarentegen een veel stevigere bite doordat het water gedurende het rookproces onttrokken wordt aan het vlees. Dit is voor ‘ons Nederlanders’ misschien wel wennen. Wij zijn namelijk gewend dat ‘de perfecte spareribs’ van het bot afgleiden. Echter geldt dat niet voor iedereen. De gerookte spareribs van Braai zijn razend populair onder buitenlandse bezoekers. Mocht je echter toch een fan zijn van een vlezig diner met een stevige hap, dan zijn de gerookte spareribs iets voor jou. Een interessant detail: Braai is op dit moment aan het experimenteren met een derde soort ribbetjes die binnen niet al te lange tijd op de kaart zullen verschijnen. Heb je meteen een rede om meerdere keren terug te komen.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

Smokin’ Barrels

Deze vlezige hotspot vind je nabij het Oosterpark. Door het overdekte terras met heaters is dit dé plek om je late avondjes in de zomer en herfst door te komen. Bovendien is het ook enorm gezellig om gedurende de koudere dagen binnen plaats te nemen en te genieten van alles wat de kaart te bieden heeft. En wij kwamen natuurlijk voor de spareribs.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

De spareribs worden volledig bereid volgens de typische Smokin’ Barrels stijl. Klinkt goed, he? Dat was het ook zeker. In de middag zijn de ribbetjes namelijk al gegaard, waarna ze gelakt worden. Vervolgens worden ze in even in de oven gedaan voordat ze uiteindelijk op de grill komen. Dit zorgt ervoor dat de spareribs toch de échte barbecue smaak krijgen die je verwacht. De spareribs worden geserveerd met de huisgemaakte knoflooksaus, waar wij maar niet van af konden blijven. Als bijgerechten kan je gaan voor de zoete aardappelfrietjes en/of koolsa. Smakelijk!

Café de Klos

Café de Klos vind je in een zijstraatje van de bekende Leidsestraat, namelijk op de Kerkstraat. Je hoort het woord ‘café’, en ja… het is écht een heerlijk ouderwets bruin café zoals wij Nederlanders dat kennen. Deze plek staat bekend om zijn goede, zo niet dé beste, spareribs in onze hoofdstad. Het is dan ook zeker de moeite waard om de ribbetjes van Café de Klos te proberen.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

Je hebt de keuze uit twee verschillende soorten spareribs. Beiden zijn ze ‘lekker ouderwets’. Hiermee doelen wij op het feit dat er geen onnodige kruiden of sauzen aan de pas komen. De signature ribs van Café de klos liggen op een grill die de gehele dag actief is. Dit maakt het vlees zo mals dat ze van het bot afglijden. Ook kan je kiezen voor de smoked spareribs, welke urenlang gerookt zijn. Ze worden geserveerd met grote uienringen en gepofte aardappelen. Eens wat anders dan de gebruikelijke frietjes. Mocht je enorm enthousiast zijn geworden, dan is het misschien handig om te weten dat je niet kan reserveren bij Café de Klos.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

The Butcher Social Club

In het booming Amsterdam-Noord is The Butcher Social Club te vinden, op de begane grond van de Adam-toren. Deze vestiging is veel meer dan alleen een restaurant. Het is een plek waar mensen samenkomen. Voor een vergadering, een overheerlijke brunch of een vlees-rijke lunch; het is allemaal mogelijk.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

The Butcher ken je hoogstwaarschijnlijk van het zeer diverse aanbod in burgers. Echter kwamen wij hier niet voor. Wij hadden – logischerwijs – spareribs op ons lijstje staan. Wij gingen ditmaal voor de slow cooked baby back ribs. Hoewel je ongetwijfeld vieze vingers hiervan krijgt, is het 100% de moeite waard. Voor de liefhebbers van overheerlijk vlees met een fijne bite, dan raden wij deze ribbetjes zonder twijfel aan. Wij konden het natuurlijk niet laten om een portie huisgemaakte friet te proberen en dit gerecht ‘af te maken’ met een ijskoud biertje.

spareribs restaurant Amsterdam MAN MAN

Cannibale Royale

Deze vlezige hotspot zal niet onbekend zijn voor de echte Amsterdamse vleesliefhebbers onder ons. Cannibale Royale scoorde dan ook goed gedurende onze vorige challenge: de burgerweek. Voor ons genoeg reden om ook de spareribs van hen onder de loep te nemen. Cannibale Royale Du Nord is te vinden op het NDSM-werf, dé culturele hotspot in het Noorden van onze hoofdstad. De vestiging is ruim, maar behoudt dankzij z’n toffe interieur en het vriendelijke personeel toch z’n charme.

spareribs restaurants Amsterdam MAN MAN

We bestelden met hoge verwachtingen de spareribs. Deze staan op de kaart als Cannibale’s Favourite Ribs. En geloof ons maar, ‘Favourite’ staat er niet voor niks. De spareribs zijn geroosterd en geglazuurd in zoete marinade. Deze smaak in combinatie met een malse bite zorgt voor overheerlijke spareribs. In onze ogen is er één bijgerecht welke er tussenuit springt, en dat zijn de zoete aardappel frietjes. Deze worden geserveerd met een frisse zelfgemaakte Cannibale saus.

Spareribs restaurants Amsterdam MAN MAN

Om het 1-jarige bestaan van Cannibale Royale du Nord te vieren, komen ze met Trailer Park: een over the top feest zoals je van Cannibale Royale kan verwachten. Denk hierbij aan verschillende bands (Punk en Mariachi), Dj’s, foodtrucks, stuntmannen, gratis tattoos, waarzegsters en nog veel meer. Dit feest zal 29 september plaatsvinden bij Cannibale Royale du Nord op het NDSM-werf. Check de toffe trailer hieronder: