Beste series op Disney+ volgens IMDb

IMDb staat voor Internet Movie Database en is dus een online databank met van alles over films, series, documentaires, acteurs en videogames. Als jij wilt weten waar jij die ene bekende acteur van herkent kan je dat hier terug vinden. Veel mensen gebruiken de site ook voor het beoordelen van werken of het lezen van de recensies. Zo kun jij kijken of een bepaalde film of serie de moeite waard is om te bekijken. In de lijst hieronder vind je de 10 beste series op Disney+ met de hoogste IMDb notering. Een deel van de series herken je vast wel, terwijl er ook wel een paar onbekendere tussen staan. Kijk jij liever series op Netflix? Check dan de 20 beste Netflix series volgens IMDb.

 

10. One Strange Rock

In deze documentaire presenteert Will Smith het buitengewone verhaal van de aarde. Waarom is het speciaal en uniek vergeleken met de grotendeels onbekende kosmische arena? Acht astronauten vertellen hoe hun aanwezigheid daarboven hen helpt om te begrijpen wat zich hier beneden afspeelt. Filmmaker Darren Aronofsky laat de fragiliteit en wonderen van de natuur zien, verspreid over 45 landen en zelfs vanuit de ruimte.

IMDb-rating: 8.7

9. This Is Us

Deze drama serie gaat over Kate, Kevin en Randall. Ze zijn een zeer unieke drieling. De verhalen van de drie en hun ouders Rebecca en Jack spelen zich af op verschillende momenten in de tijd. Door flashbacks kom je erachter wat er in hun jeugd is gebeurd en hoe dat heeft gezorgd voor problemen waar ze als volwassenen mee zitten. Elk moeten ze om zien te gaan met de problemen in hun eigen levens. Deze emotionele en komische serie verdient zeker een plekje in de top tien beste Disney+ series.

IMDb-rating: 8.7

8. The Simpsons

The Simpsons is één van ’s werelds bekendste cartoons. Het gaat over het leven van de familie Simpson. In de langst lopende serie ooit heeft vader Homer altijd pech en is moeder Marge een hardwerkende huisvrouw. Bart is de rebelse 10-jarige grappenmaker, Lisa de 8-jarige genie en Maggie is de schattige, stille baby die altijd een fopspeen in haar mond heeft. Voor de liefhebbers van de Simpsons is het goed nieuws dat er elke zondag een nieuwe aflevering van seizoen 34 uitkomt.

IMDb-rating: 8.7

7. The Mandalorian

Na de verhalen van Jango en Boba Fett verscheen er in 2019 een nieuwe krijger in het Star Wars universum. The Mandalorian speelt zich af tussen de val van het rijk en de opkomst van de First Order. Dat is zo’n vijf jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Episode VI: Return of The Jedi. In de serie volg je de beproevingen van een eenzame premie jager in de buitenste regionen van het heelal ver van het gezag van the New Republic. Het derde en laatste seizoen wordt volgend jaar verwacht. Dat betekent dat je nog genoeg tijd hebt om de oudere seizoenen te bingen.

IMDb-rating: 8.7

6. It’s Always Sunny in Philadelphia

Deze hilarische serie gaat over vier vrienden met een groot ego die samen een Ierse club runnen. Ze proberen hun weg te vinden door de volwassen wereld van werk en relaties. Helaas leiden hun acties vaak tot problemen waardoor ze talloze ongemakkelijke situaties creëren. Deze worden meestal een stuk erger voordat ze uiteindelijk beter worden. Eind vorig jaar kwam het nieuwste seizoen van It’s Always Sunny in Philadelphia uit. In januari 2023 beginnen ze met het filmen van het nieuw seizoen. Deze komt dan waarschijnlijk in de herfst van 2023 uit. Nog even een jaartje wachten dus.

IMDb-rating: 8.8

5. O.J.: Made in America

O.J. Simpson is een Amerikaanse voormalig American football-speler en acteur. Hij werd wereldwijd bekend toen hij werd beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. Na een lange rechtszaak werd hij vrijgesproken van deze dubbele moord, maar in een civielrechtelijke zaak wordt hij schuldig bevonden. Deze documentaire gaat over de populariteit en de val van O.J. Simpson en wat voor rol het ras, de klasse en het geslacht speelde in Amerika in die tijd.

IMDb-rating: 8.9

4. Gravity Falls

Gravity Falls gaat over de avonturen van tweeling Dipper en Mabel die hun vakantie moeten doorbrengen bij hun oudoom Stan. Hij is de eigenaar van de toeristenattractie genaamd The Mystery Shack. Ze verwachten er niet veel van totdat er allerlei mysterieuze dingen gebeuren.

IMDb-rating: 8.9

3. The Beatles: Get Back

In 1969 mocht een filmploeg opnames maken van The Beatles tijdens het schrijven, repeteren, en opnemen van hun nieuwe album. Deze beelden hebben een halve eeuw in een kluis gezeten zonder dat iemand het heeft gezien. In deze nieuwe driedelige documentaire word je mee teruggenomen in de tijd naar intieme opnamesessies van de band tijdens een belangrijk moment in de geschiedenis van muziek.

IMDb-rating: 9.0

2. Firefly

Firefly speelt zich af in het jaar 2517. De crew van het ruimteschip Serenity, van de Firefly-klasse, neemt elk klusje aan. Of het nou legaal of illegaal is. Ze doen er alles aan om brandstof in de tank en eten op tafel te krijgen. Als ze een gezochte passagier mee aan boord nemen moeten ze strijden tegen de facties en ontwijken ze gezagsdragers die hen te pakken willen krijgen.

IMDb-rating: 9.0

1. Sherlock

In deze moderne hervertelling helpt de analytisch denkende Sherlock Holmes de politie om zijn verveling tegen te gaan. Dan ontmoet hij een oud-soldaat genaamd John Watson. De twee mannen zijn zo verschillend wat ervoor zorgt dat ze ontzettend goed samen kunnen werken. Met de intelligentie van Sherlock en het pragmatisme van John lossen ze onoplosbare misdaden op. Deze serie is ontzettend spannend en grappig en verdient zeker de eerste plaats in de top tien beste Disney+ series.

IMDb-rating: 9.1