Wat zijn de beste series van 2021?

Filmvandaag heeft een top 100 lijst gemaakt van de beste series die in 2021 zijn uitgekomen (op basis van de scores op IMDb op het moment van schrijven). Wij selecteerden de beste 10 series en hun IMDb-scores.

 

1. Hospital Playlist Goes Camping

Deze serie is voortgekomen van de serie Hospital Playlist. Hospital Playlist gaat over vijf artsen van in de veertig die beste vrienden zijn sinds ze in 1999 naar de medische school gingen. In Hospital Playlist Goes Camping gaat de cast van Hospital Playlist samen twee dagen en één nacht op kampeertrip.

IMDb geeft Hospital Playlist Goes Camping een 9,5.

beste serie 2021 imdb score

 

2. The Sandman

Verfilming van Neil Gaimans populaire stripboekenserie ‘The Sandman’. De Lord of Dreams is ontboden en gevangen genomen door sterfelijke mensen. Eenmaal bevrijd uit zijn gevangenschap, zal deze eeuwige heerser van Dreams zich realiseren dat zijn problemen nog maar net begonnen zijn. Het verhaal is een rijke mix van moderne mythes en duistere fantasie waarin hedendaagse fictie, historisch drama en eeuwenoude legendes naadloos met elkaar verweven worden.

The Sandman krijgt een 9,4 van IMDb.

 

3. 9/11: One Day in America

Dit is een zesdelige documentaireserie die de gebeurtenissen van 9/11 – soms van minuut tot minuut – beschrijft aan de hand van aangrijpende verhalen van eerste hulpverleners en overlevenden die er op dat moment waren. Deze korte serie hoort zeker in het rijtje thuis van de top 10 beste series.

Deze miniserie krijgt van IMDb een 9,3.

 

4. Arcane

Arcane is een Frans-Amerikaanse geanimeerde televisieserie uit 2021. Het is een animatieserie van de makers van ‘League of Legends’. De serie speelt zich af in de utopische regio Piltover en het onderdrukte ondergrondse district Zaun en vertelt het verhaal van twee legendarische League-kampioenen − en de kracht die hen uiteindelijk uit elkaar drijft.

De animatieserie Arcane krijgt van IDMDb een 9,2.

 

5. The Beatles: Get Back

‘The Beatles: Get Back’ is een driedelige documentairereeks die de kijker mee terugvoert in de tijd naar de intieme opnamesessies van de band tijdens een cruciaal moment in de muziekgeschiedenis.

De documentaireserie van The Beatles krijgt een 9,2 van IMDb.

 

6. Clarkson’s Farm

Clarkson’s Farm is een Britse tv-documentaireserie over Jeremy Clarkson en zijn boerderij in de Cotswolds. De man die meermaals beweert allergisch te zijn voor het handen uit de mouwen stropen, neemt de meest arbeidsintensieve job aan die er is. Het werd voor het eerst uitgezonden door Amazon Prime Video op 11 juni 2021.

IMDb geeft de serie Clarkson’s Farm een 9,1.

 

7. A Perfect Planet

A Perfect Planet is een vijfdelige aardwetenschappelijke serie uit 2021, gepresenteerd door de enige echte David Attenborough. De eerste aflevering ging in première op 3 januari 2021 op BBC One. De serie A Perfect Planet laat zien hoe de krachten van de natuur de grote diversiteit aan wilde dieren op aarde aandrijven, vormgeven en ondersteunen.

IMDb geeft deze serie een 9,1.

 

8. Dexter: New Blood

Tien jaar na zijn vermissing door orkaan Laura zou Dexter zijn leven opnieuw kunnen beginnen. De populaire seriemoordenaar heeft het zonnige Miami verruild voor het ijskoude Iron Lake, waar hij zijn duistere kant onder controle lijkt te hebben.

Nummer 8 op de lijst krijgt van IMDb een 8,9.

 

9. Golden: The Journey of USA’s Elite Gymnasts

Vijf kandidaten strijden om vier plaatsen in het Amerikaanse Olympische turnteam. Een belangrijk thema in de serie zal de pandemie zijn, waardoor de Spelen van 2020 naar 2021 werden verplaatst. De voorbereidingen en training van de atleten veranderde drastisch.

IMDb geeft Golden: The Journey of USA’s Elite Gymnasts een 8,9.

 

10. Dopesick

Dopesick is een Amerikaanse dramaminiserie gemaakt door Danny Strong, gebaseerd op een non-fictieboek. In de serie wordt onderzoekt hoe één bedrijf de grootste drugsepidemie in de Amerikaanse geschiedenis veroorzaakte en neemt de kijkers mee naar het epicentrum van Amerika’s strijd tegen de verslaving aan opiaten. Tegen alle verwachtingen in zullen er helden opstaan in een intense en spannende strijd tegen de lafhartige corporaties en hun bondgenoten die achter deze nationale crisis zitten.

Dopesick krijgt van IMDb een 8,8.

 

Heb je de beste series van 2021 allemaal gezien? Check ook de 10 beste films van 2021.