The Last Dance met Michael Jordan

Het jaar 2020 is ten einde en dat betekent terugblikken op de vele nieuwe series die dit jaar zijn uitgekomen. De één viel tegen, de ander viel juist goed in de smaak en de derde werd uitgesteld tot het nieuwe jaar. Maar wat was nou de beste serie van 2020?

Die eer gaat naar The Last Dance. Dit is een miniserie over de sportloopbaan van Michael Jordan: voor veel mensen de beste basketballer ter wereld.

The Last Dance

Laatste seizoen met de Chicago Bulls staat centraal

Binnen de basketbalwereld is er niemand die de naam Michael Jordan niet kent. De basketballer wist in de gloriedagen van zijn basketbal carrière vriend en vijand te verbazen met zijn skills. Hij speelde onder andere voor de Chicago Bulls. Met die Chicago Bulls was hij onverslaanbaar, maar uiteindelijk leek het team niet meer zo legendarisch te worden.

Het sportjaar van 1997-1998 was dan ook het jaar dat Michael Jordan, zijn coach en andere spelers zouden stoppen bij het team. Van die periode zijn er ongelofelijk veel videobeelden. Voor The Last Dance mochten die alsnog, per uitzondering, worden gebruikt.

Het complete verhaal van de basketbal legende

In The Last Dance zien we Michael Jordan dus richting het einde van zijn carrière, waarin hij samen met de Chicago Bulls nog één keer alles geeft. Tegelijkertijd toont de sportserie ook andere kanten van het leven van de sportheld. Zo komen er bekenden van hem aan het woord: mensen die bij de NBA werken, basketbalspelers, maar ook beroemdheden zoals Barack Obama himself. Stuk voor stuk staan ze allemaal verstelt van de basketballer. Wij staan vooral verstelt van hoe Michael Jordan $2 miljard spendeerde.

 

De documentaire was een groot succes in Amerika en haalde hoge kijkcijfers op. Dat niet alleen: The Last Dance heeft ook een IMDb-score van een 9.2 gekregen. De serie is daarmee de beste Netflix serie van 2020.