Oefeningen om je quadriceps te trainen

Ben je op zoek naar sterkere en meer gedefinieerde quadriceps? Zoek niet verder! In dit artikel behandelen we de beste oefeningen om je benen meer vorm te geven. Of je nu een doorgewinterde fitnessfanaat bent of net begint aan je fitness journey, deze oefeningen zullen je helpen je doelen voor je quads te bereiken. Lees verder om te ontdekken hoe je deze essentiële spiergroep effectief kunt trainen en de beenkracht en esthetiek kunt bereiken die je verlangt. Dit zijn de zes beste oefeningen voor de quadriceps.

 

1. Leg press

De leg press is een machine waarbij je een grote hoeveelheid gewicht kunt gebruiken om de quadriceps te trainen. Het is daardoor een van de beste oefeningen voor de quadriceps. Je kunt je voeten op verschillende manieren plaatsen op de voetplaat om zo de focus op de been- en bilspieren te verleggen. Wil jij je quadriceps maximaal aanspreken? Plaats dan je voeten aan de onderkant van de plaat. Dankzij deze voetpositie is de kniebuiging het grootst, waardoor jouw quadriceps het hardste moeten werken.

2. Squats

De squat is een van de beste oefeningen voor de quadriceps. Bij deze oefening sta je met je voeten op heupbreedte uit elkaar en buig je langzaam door je knieën tot je dijen parallel zijn aan de grond. Er zijn verschillende variaties van squats, je kunt squats doen met je eigen lichaamsgewicht, dumbbells en met een barbell. Of wat dacht je van een Pistol Squat?

3. Lunges

Lunges zijn een ontzettende goede oefening om de quadriceps te versterken. Bij deze oefening stap je telkens met één voet naar voren of naar achteren, totdat je knie bijna de grond raakt. Een extra voordeel van deze oefening is dat je hiermee ook nog eens je balans en stabiliteit verbeterd.

4. Leg extensions

Een oefening die niet mag ontbreken in het rijtje van beste oefeningen om de quadriceps te trainen: leg extensions. Dit is een uitstekende isolatieoefening voor de quadriceps, waarmee jij je benen helemaal kunt oppompen. Leg extensions zijn zeker een aanrader voor als je een goede definitie in de quadriceps wil zien.

5. Wall sits

Bij deze oefening ga je met je rug tegen de muur staan en blijf je voor een bepaalde tijd in een zittende positie. Door deze oefening versterk je de quadriceps en je glutes, oftewel de bilspieren.