Mobiele games om online tegen je vrienden te spelen

De vijf onderstaande mobiele games zijn allemaal voor zowel iOS als Android beschikbaar. Daarnaast hoef je niet per se hetzelfde besturingssysteem te hebben om samen te kunnen spelen. Simpelweg downloaden en spelen.

Trivia Crack mobile games

5. Wordfeud

De eerste mobile game op de lijst is een klassieker, beschikbaar voor iOS en Android. Wordfeud bestaat al vanaf 2011 en Scrabble, waar Wordfeud de mobiele versie van is, al vanaf 1933. Alleen, dat moet de pret niet drukken. Het spel bloeit vandaag de dag weer op omdat veel mensen zich thuis vervelen. De bedoeling is zoveel mogelijk punten te scoren door woorden te leggen. Elke letter is een andere hoeveelheid aan punten waard, dus er moet strategisch gelegd worden. Een ideale game om je vrienden te verslaan.

Check deze link als je wilt weten hoe je kan valsspelen met Wordfeud.

Mobile games: Wordfeud

4. Trivia Crack

Net als Wordfeud bestaat Trivia Crack al een tijdje, al zo’n zeven jaar. Het spel is op iOS en Android verkrijgbaar en stelt niet teleur. Je kan tegen vrienden en tegen ‘randoms’ spelen. Het doel is zoveel mogelijk figuurtjes te verzamelen, elk figuurtje representeert een andere categorie. Denk aan wetenschap, sport, geschiedenis, cultuur en ga zo maar door. Trivia Crack is het ideale spel om op te schappen over je intelligentie bij je vrienden.

 

3. UNO!

Op de derde plek staat UNO!. Het spel verscheen vorig jaar op iOS en Android en is als het ware een digitalisering van het originele, fysieke kaartspel. Je kan zoveel potjes spelen als je maar wilt, tegen vrienden of tegen vreemden. Je kan daarnaast hogere levels behalen om leuke dingen te ontgrendelen. Het is vermakelijk, leuk en ideaal om de verveling tegen te gaan. Bovendien biedt UNO! uitkomst als je de fysieke versie van het kaartspel niet in huis hebt.

 

2. Mario Kart Tour

Op de tweede plek staat één van de bekendste games ter wereld, althans voor de Nintendo DS dan. Als het gaat om mobile games is Mario Kart Tour een nieuwe binnenkomer. Je racet tegen spelers online of tegen je vrienden en kan voor uren over de herkenbare racebanen crossen. Misschien wekt het spel nostalgische gevoelens op of word je er simpelweg erg competitief van. Mario Kart Tour is op iOS en Android verkrijgbaar.

 

1. Evil Apples

Al vanaf 2011 kwam Cards Against Humanity fysiek op de markt en sindsdien werd het steeds populairder. Tot op dit moment is het spel al bijna niet meer uit de Nederlandse huiskamer weg te denken. Alleen, omdat samenkomen nu niet mogelijk is, is er de kans het online tegen elkaar te spelen. Evil Apples is Cards Against Humanity in een nieuw, online jasje. Je kan op zowel iOS als Android tegen elkaar spelen en de meest rare zinnen maken die er maar bestaan.

Mobile games: Evil Apples