De beste MMA-vechters van 2020

Wie is nou de beste Mixed Martial Arts vechter van 2020? Een lastige kwestie waar helaas altijd wel iemand het er niet mee eens is. Wij hebben voor dit de pound for pound ranking gebruikt om de beste MMA-vechters van 2020 op een rijtje te zetten. Maar wat is dat voor gare ranking?

Nou, dat zullen we snel even toelichten. Het is vrij lastig om Conor McGregor te vergelijken met de Nederlandse Alistair Overeem. De twee keiharde vechters schelen heel wat kilo’s en centimeters in lengte om met elkaar te kunnen worden vergeleken. Dan komt de pound for pound ranking om de hoek kijken. Met deze ranking wordt er gekeken wie de betere vechter is, terwijl er rekening gehouden worden met gewichtsklasse. De kwaliteiten van een vechter worden gecompenseerd door zijn gewichtsklasse. De vechters zullen namelijk niet écht met elkaar vechten, dus je kan het nooit echt goed met elkaar vergelijken. Om toch een betrouwbare ranking te krijgen, hebben wij de ranking van de UFC gebruikt.

10. Justin Gaethje

Justin Gaethje was de laatste tegenstander van lichtgewicht kampioen Khabib. Helaas voor hem verloor hij deze en daalde hij drie plekken in de ranking van beste MMA-vechters van 2020. Momenteel staat de Amerikaanse worstelaar net onder Khabib in de lichtgewicht klasse en in de pound for pound ranking staat de vechter op een solide 10de plek. Met een totaal van 23 overwinningen en twee verliezen, heeft Gaethje helemaal geen slechte statistieken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

@violent__1 #ufc254

Een bericht gedeeld door Justin Gaethje 🇺🇸 (@justin_gaethje) op

9. Petr Yan

De eerste kampioen die we in dit rijtje tegenkomen, is Petr Yan. Mr. No Mercy is regerend kampioen van de gewichtsklasse bantamgewicht, wat tussen de 57 en 61 kilo is. Kleine mannen dus, maar zo dodelijk als maar kan. De 15 overwinningen en slechts één verlies leveren de Rus een 9de plek op.

8. Max Holloway

Iets zwaarder dan de klasse van Yan, komen we terecht in de vedergewicht klasse. Van deze mannen tussen de 61 en 66 kilo is Max Holloway geen kampioen meer, maar dat is hij van 2017 tussen 2019 wel geweest. Deze man heeft een indrukwekkende grappling-nauwkeurigheid van 83 procent. Met zijn 28 jaar heeft deze vechter waarschijnlijk nog een tijd te gaan voordat hij gaat stoppen. Dat hopen wij althans maar.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

MOOD

Een bericht gedeeld door Max Holloway (@blessedmma) op

7. Dustin Poirier

Net zoals de twee mannen hiervoor, is Dustin Poirier ook een plek opgeschoven in de lijst van beste MMA-vechters van 2020 door het verlies van Gaethje. Poirier staat echter nog wel net onder Gaethje in hun lichtgewicht klasse. We kunnen echter wel zeggen dat hij terecht boven Holloway en Gaethje staat, want in 2018 wist Poirier van Gaethje te winnen en in 2019 van Holloway.

6. Alexander Volkanovski

Laten we maar weer snel naar een regerend kampioen gaan. Alexander Volkanovski is dat van de vedergewicht klasse. Met 22 overwinningen en één verlies, is deze Australiër een ware kampioen en laat hij niet met zich sollen. Zijn bijnaam is niet voor niks The Great. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Weekends filming done!! ✅

Een bericht gedeeld door Alexander Volkanovski (@alexvolkanovski) op

5. Kamaru Usman

We komen nu bij de zwaardere jongens en wel bij de kampioen van de weltergewicht-klasse. Kamaru Usman heeft zijn effectieve en kenmerkende techniek waarbij hij langdurig knuffelt en op de voeten stompt. En het werkt. Deze man staat niet voor niks op de 5de plek en houdt zijn kampioenschap solide in stand.

4. Stipe Miocic

De beste van de zwaarste gasten van allemaal, Stipe Miocic. De kampioen is alweer 37 jaar oud, maar schopt het nog steeds heel ver in de MMA. De man was van 2016 tot 2018 kampioen, maar wist in 2019 zijn titel weer terug te veroveren van Cormier. Onwijs knap. De afgelopen drie gevechten van Miocic waren tegen Cormier, waar Miocic alleen de eerste heeft verloren. Cormier was trouwens na Conor McGregor de tweede MMA-vechter die in twee verschillende gewichtsklassen tegelijk de titel had. In 2019 zette Miocic daar echter een stokje voor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

ALL BITE, NO BARK. 🏆 #SM

Een bericht gedeeld door Stipe Miocic (@stipemiocic) op

3. Israel Adesanya

Het middengewicht kampioen is Israel Adesanya, ook wel The Last Stylebender genoemd. Deze man moet het van zijn slagen hebben en dat doet hij zo goed dat hij tot nu toe ongeslagen is in de UFC. De super lenige en snelle Adesanya daagt maar al te graag zijn tegenstander uit om dichterbij te komen. Kom dan, en probeer me maar te pakken.

2. Jon Jones

Ondanks de vele incidenten en problemen, is Jon Jones een fantastische vechter. Van 2011 tot 2015 kampioen licht zwaargewicht, in 2018 opnieuw kampioen en nu probeert hij het bij de zwaarste van allemaal. Alleen hierom verdient deze man een tweede plek in dit lijstje, maar daar is hij het niet mee eens. Zijn eerste plek is namelijk kortgeleden door iemand overgenomen. Wat vinden jullie?

1. Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov, de man die afgelopen week zijn titel verdedigde maar meteen aankondigde dat hij ermee ophoudt. Zijn laatste overwinning heeft hem wel een eerste plek gegeven op deze pound to pound ranking van de beste MMA-vechters van 2020. The Eagle heeft nog nooit verloren en gaat dat ook nooit meer doen bij de UFC. Met 657 gelande stoten en 49 takedowns, is deze man onoverwinnelijk en de nummer 1 van de beste MMA-vechters van 2020.