Amsterdam Dance Event, een traditie van de hoofdstad

Met een eerste 3-daagse editie in 1995 is het nu 5-daagse evenement enorm gegroeid. Waar de eerste editie zo’n 300 bezoekers trok met zo’n 30 Dj’s, werd er afgelopen jaar een record behaald met 395.000 bezoekers vanuit de hele wereld. De bezoekers kwamen voor 2500 verschillende artiesten op ongeveer 500 verschillende feesten. Er waren maar liefst 160 verschillende locaties nodig voor dit aanbod. Van Urban tot snoeiharde techno en van feesten die overdag beginnen tot feesten die overdag eindigen. Het ontbreekt ADE aan weinig. Smaken verschillen, maar wij hebben in onze ogen een heerlijk lijstje gemaakt. Zie hier: Beste feesten ADE 2018.

Beste feesten ADE 2018 MAN MAN

DGTL

Al sinds 2013 mogen we tijdens ADE 3 opeenvolgende nachten genieten van de mooiste DGTL feesten. Na het succes van het eerste echte DGTL festival, zijn de feesten elk jaar weer een verrijking voor het ADE publiek.

DGTL: Jeff Mills, Nina Kraviz, Bicep [live] and more

De eerste avond wordt gelijk in stijl afgetrapt. Heerlijke tunes van het duo Bicep en snoeiharde techno van de Russische Technoqueen Nina Kraviz verzekeren alle bezoekers een waardig ADE 2018 begin. De scheepsbouwloods zal voor alle 3 de feesten de locatie zijn waar het allemaal los gaat en daar zijn wij maar al te blij mee. Deze loods biedt de perfecte ruimte voor een heerlijke grimmige, bijna Berlijnse techno bunker sessie. De overheerlijke line-up zal hier ook zeker zijn steentje aan bijdragen.

DGTL × Paradise: Jamie Jones, Dubfire, Maya Jane Coles and more

Als er één niet te missen feestje is, is het deze wel. Jamie Jones biedt met zijn label Hot Creations een unieke ervaring aan elke bezoeker. Losbreken van de standaard quo. Vernieuwende en originele techno zal zorgen voor een nacht die je niet snel zal vergeten. Samen met het razend populaire Paradise concept van Jones wordt dit een gegarandeerd succes. Haal wel snel je kaartje voordat ze weg zijn.

DGTL × Bonobo pres Outlier 

Alvorens, excuses dat we hier niet iets eerder mee zijn gekomen want het feestje is nu uitverkocht. Zegt al wel genoeg natuurlijk… Toch mogen de echte liefhebbers nog van geluk spreken met zo’n concept als Ticketswap. Wij kunnen namelijk erg goed begrijpen dat je dit feestje alsnog zeker niet wilt missen. De derde en laatste DGTL nacht belooft een waar spektakel te worden. Met een nieuwe samenwerking tussen Bonobo en DGTL is vuurwerk gegarandeerd. Met namen als DJ Koze en de Nederlandse Tom Trago belooft dit een samenwerking te worden waar we hopelijk nog vele malen vaker van mogen genieten.

Beste feesten ADE 2018 MAN MAN

 Audio Obscura

Met maar liefst 10 feesten is dit een waardige toevoeging tijdens ADE. Geobsedeerd met het vinden van unieke locaties, brengt elk feest je gegarandeerd op een plek die je niet meer zal vergeten.

Audio Obscura x Seth Troxler & Honey Dijon

18 oktober is het dan zover. Audio Obscura keert weer terug naar ADE, en hoe. Het eerste feest zal plaatsvinden in de Bijlmerbajes, welke volledig is getransformeerd tot techno walhalla. Seth Troxler en Honey Dijon zullen Amerikaanse flair met zich mee brengen en gejoind worden door lokaal talent CARISTA. Klein minpuntje: het feestje is al wel uitverkocht, dus mocht je nu erg enthousiast zijn, wordt het goed zoeken. Toch is dit feestje in onze ogen het zoeken zeker waard!

Audio Obscura x Stephan Bodzin at Scheepvaartmuseum

Op 19 oktober zal Stephen Bodzin voor het eerst bezoekers laten genieten van een 4-uur lange live set in het scheepvaartmuseum. Het iconische Nederlandse museum met een open binnenplaats en geweldige architectuur zal omgetoverd worden tot een unieke festival locatie. Ook hier zal je wat speurwerk moeten doen voor een kaartje. Maar de Audio Obscura feestjes kunnen, ondanks de huidige schaarsheid in kaartjes, niet ontbreken in een partyguide voor ADE.

Audio Obscura x Solomun at The Loft

21 oktober is er dan toch een Audio Obscura feestje waar je na het lezen van dit wel nog op tijd bij kan zijn, hopelijk… Solomun zal voor de echte die-hards onder ons de perfecte afterparty tracks draaien. Het iconische loft in de A’DAM toren zal dienen als locatie. Geweldige panorama uitzichten creëren de perfecte ambiance voor een “after” die niet onder doet aan de dag- en nachtfeesten. Zorg wel dat je voor 12:00 binnen bent gerold vanuit je voorgaande feestje, want daarna zijn de deuren gesloten voor de laatkomers.

Beste feesten ADE 2018

Liquid Nights

De begin dit jaar opgerichte joint venture van Tencent Music Entertainment en Sony Music Entertainment, genaamd Liquid State, komt naar ADE. Naast vele panels binnen het conferentieprogramma, wordt de Jimmy Woo 17 oktober omgetoverd tot ideale mix tussen Oost en West. De Partysquad, die zich naast hun nationale carrière steeds meer internationaal aan het richten zijn, laten samen met Seungri van K-pop groep Big Bang precies zien waar Liquid State voor staat. Het concept probeert grote sterren wereldwijd onbekend voor de ander met elkaar te verbinden om zo te profiteren van elkaars kwaliteiten. Wij zijn erg benieuwd naar wat deze Aziatische sterren ons samen met Partysquad kunnen laten beleven!

Afterlife – ADE

Tale of Us keert voor de zevende keer in acht edities terug naar ADE met hun Afterlife event. Warehouse Elementstraat, een warenhuis verborgen in het westerse industriële deel van Amsterdam, zal zorgen voor een donkere, grote en harde techno ambiance. Verwacht meegenomen te worden op een onvergetelijke reis door het doorgewinterde Italiaanse techno duo. De kaartjes zijn wederom uitverkocht, maar geen zorgen. Mocht je graag willen gaan dan is er nog deurverkoop. Geloof ons, je zal zeker geen spijt krijgen van eventjes wachten in de rij voor dit feestje.

Beste feesten ADE 2018

Klein maar fijn

Feesten als Amsterdam Music Festival en Awakenings moet je als liefhebber zeker een keer meegemaakt hebben. Waarom? Dat leggen we zo nog uit, maar The bigger the better is voor ADE zeker niet van toepassing. Vooral voor de doorgewinterde festivalgangers zijn het juist de wat kleinere feestjes die een onvergetelijke ervaring bieden. Met kleine feestjes kan er veel meer ingespeeld worden op de échte liefhebber en daarmee een ervaring op maat gecreëerd worden. Waar er bij de grotere feesten een veel grotere massa aangesproken moet worden. Generator is verantwoordelijk voor een aantal heerlijke “kleinschalige” feestjes en daarmee onmisbaar bij de beste feesten ADE 2018

Tsepo all night long ADE special

Go hard or go home” Zal het motto geweest zijn voor Tsepo en de Oosterbar. De artiest en locatie zullen ADE gelijk aftrappen met een all nighter. Met optredens op feesten als DGTL en Strafwerk is de artiest geen vreemde van de scene. Begin je ADE week goed met een volledige nacht genieten bij deze man.

Mechatronica x Galactic Funk x B-side

Op 19 oktober brengt dit feest erg veel moois. De Duitser Anthony Rother, die voor onder andere Sven Väth produceerde, zal samen met een heel arsenaal aan bekende en onbekende artiesten bezoekers voorzien van een geweldige unieke avond. Wie een beetje bekend is met Mechatronica weet dat het een voorbode is voor de lekkerste electro. Een genre dat zich steeds meer ontpopt tot voorkeur van menigeen. Voor de mensen die op zoek zijn naar een feestje met lekkere muziek is dit absoluut een aanrader – vooral als je niet op zoek bent naar de massa en iets wil ervaren wat ADE daadwerkelijk hét muziek-event van het najaar maakt.

BON A PARTE x Imprints Records x ADE

Zijn wij even blij dat BON A PARTE na een geweldige eerste editie vorig jaar heeft besloten terug te keren. De Oosterbar is wederom het decor voor dit feest. Domenica Rosa zal terugkeren samen met wat vrienden van Imprints records om dit feestje met iedereen door te knallen tot 07:00.

Beste feesten ADE 2018

Amsterdam Music Festival (AMF)

Voor toeristen in eigen land is dit feestje geweldig. We zeggen wel feestje, maar AMF is al jaren het grootste feest tijdens ADE. Waar de Rai het terrein was voor de allereerste editie in 2013, heeft in de opvolgende jaren het Amsterdamse stadion, de Arena en nu Johan Cruijff arena, gediend als locatie voor het festival. De eerste editie die het 25 jarig bestaan van de Nederlandse dance industrie vierde trok 25.000 bezoekers. Om de grote vraag aan te kunnen werd er gewisseld van locatie en trok het festival in 2014 35.000 bezoekers. Bezoekersaantallen zijn inmiddels gestegen tot ongeveer 50.000.

AMF komt dit jaar op 20 oktober één nacht naar de Johan Cruijff arena om alles op stelten te zetten. Verwacht veel internationale bezoekers en artiesten. Tijdens AMF zal live de DJ Mag Top 100 bekend worden gemaakt en net als elk jaar zal er een hele exclusieve B2B set te bewonderen zijn. Waar dit vorig jaar Armin van Buuren en Hardwell waren, zullen dit jaar David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike iedereen uit hun dak laten gaan.

Beste feesten ADE 2018

Into the Woods

Voor het tweede jaar op rij kom Into the Woods naar ADE. Niet met één, maar 2 feesten die ook nog eens perfect op elkaar aansluiten. Feest het hele weekend lang in de NDSM werf tijdens de ADE weekender, om vervolgens bij te komen bij de (gratis) ADE hangover day.

Into the Woods ADE weekender

Het heerlijke, dromerige spirituele bos wordt verruild voor de NDSM werf tijdens ADE. Voor de tweede keer zal de NDSM werf het hele weekend vol gebouwd worden met creatieve en extravagante impulsen en stages. Veel kleine stages met voor ieder wat wils zorgen ervoor dat iedereen op zijn eigen manier compleet uit zijn dak kan gaan. Gooi je ankers uit, adem diep in en duik midden in 2 dagen plezier en genot voor hoever het oog kan zien Is het motto van de organisatie.

ADE hangover 2018

Maandag weer fit op werk? of net iets te gesloopt om weer volle bak te feesten, dan is er ADE hangover. Gratis bijkomen van je kater en op een rustige manier genieten van wat de NDSM werf te bieden heeft. Detox in de sauna of het bubbelbad, geniet van de muziek en kom bij met heerlijk eten. Rustige tunes zorgen ervoor dat jij heerlijk tot rust komt en weer door kan naarmate de dag vordert en de BPM’s omhoog gaan. Kom geleidelijk aan weer in de feeststemming om na zonsondergang een heerlijke week ADE perfect af te sluiten.

Beste feesten ADE 2018

Paul Kalkbrenner [live] / Extrawelt [live] / BAILE | ADE

Sinds zijn doorbraak in 2009 met “Sky and sand” is deze artiest niet weg te denken uit de techno scene. Wij waren dan ook erg enthousiast wanneer deze show werd aangekondigd. Dit gebeurde vlak na de release van zijn nieuwe album “Parts of Life”. Met dit album gaat The king of techno terug naar zijn roots. Volgens Kalkbrenner is zijn nieuwe album het meest persoonlijke en beste wat die ooit heeft gemaakt. Met unanieme reviews die stellen dat het album perfect laat zien waarom we zo van The king of techno houden, wordt het gegarandeerd genieten in een tot Berlijnse bunker omgebouwde scheepsbouwloods. 17 oktober, Save the date!

Pan-Pot presents Second State x De Marktkantine

Ongetwijfeld zal de 3-uur durende set van Pan-Pot samen met optredens van Amelia Lens en Eats Everything minimaal zorgen voor een evenaring van de vorige geweldige edities. De combinatie van deze heerlijke venue met een line-up waar je u tegen zegt, maakt dit feestje een ware toevoeging aan ons lijstje Beste feesten ADE 2018.

Awakenings

Met 7 festivals zijn het er teveel om ze allemaal uit te lichten, maar als techno fan is één ding zeker. Je moet een keer in de gashouder zijn geweest. De ronde koepel met betoverende lichtshow geeft je een ervaring die je nooit meer vergeet. Genieten van de grootste artiesten in de scene, of verdwalen in de spectaculaire lichtshows door de zaal, het kan allemaal. Voor de nachtvlinders begint het feest vanaf 17 oktober, maar mocht je de lange nachten niet volhouden, is er ook een Awakenings bij day. Dankzij de binnenlocatie is deze minstens even bruut!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door AWAKENINGS (@awakenings) op

Spinnin’ Sessions | ADE 2018

Een line-up die volstaat met grote artiesten zorgt ervoor dat jij deze spectaculaire avond in AIR zeker niet mag missen. Het label dat investeert in grote namen én potentieel talent waardoor de industrie steeds weer verrijkt wordt met nieuw talent. 17 oktober komen de grootste namen en meest veelbelovende talenten naar AIR om er één groot feest van te maken. Ook maakt de aangekondigde Mystery guest ons nog best nieuwsgierig…Hier wil jij bij zijn en daarom staat het op onze lijst van beste feesten ADE 2018. 

Elrow goes to ADE

Na het uitverkochte Elrow goes to town festival, komt de organisatie nu terug met twee feesten tijdens ADE. Nadat de zaterdag editie zo snel uitverkocht was, besloot Elrow er een extra zondag editie tegen aan te gooien voor de ongelukkigen die geen kaartje wisten te bemachtigen, of de gelukkigen die twee dagen willen.. De Kromhouthal zal omgetoverd worden tot een kleurrijke fantasiewereld met het Chinese nieuwjaar als thema. Je kan het zo gek niet bedenken, of het gebeurt tijdens Elrow. Dansen met draken, confetti, Chinese tempels en nog veel meer gekke dingen zullen zorgen voor een heerlijke, positieve en vrolijke sfeer die je sowieso geproefd wilt hebben.

Beste feesten ADE 2018

 Colin Benders & MO

17 oktober zal Colin Benders samen met het metropool orkest ADE aftrappen. In de Melkweg zal Benders, die het orkest juist inruilde voor zijn analoge synthesizer, samen met zijn oude orkest optreden. Samen zullen ze elektronische muziek met het akoestische orkest combineren. Benders praatte al jaren over een samenwerking met Jules Burkey, chef-dirigent van het orkest, maar had nooit gedacht dat zijn elektronische “machine” hiervoor zou gaan dienen. De moeilijkheidsgraad om deze twee te combineren maakt het een hele spannende, maar leuke uitdaging volgens hem.

Hyte X Loveland

Al sinds 2014 mogen we jaarlijks weer genieten van deze beroemde Berlijnse crew. De Mediahaven is de perfecte locatie waar alle house – en technotalenten, verspreid over 3 stages, de bezoekers kunnen laten genieten. Benny Rodriguez, Pan-Pot, Chris Liebing en vele meer zullen alle bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden op deze nieuwe locatie.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HYTE (@hyteofficial) op

Desperado’s kick-off party

Desperado’s opent ADE in stijl met de ultieme kick-off party. Dj-duo Detroit Swindle zal op een nog geheime locatie de week in stijl beginnen. Desperado’s geeft al een aantal tickets weg op hun officiële kanalen, dus stay tuned! Wist je dat Desperado’s dit jaar de officiele sponsor is van ADE? Des te meer reden om het merk die deze geweldige week mogelijk maakt even te bewonderen tijdens de eerste avond. Bij aankoop van een officiële six-pack in de supermarkt kan jij samen met 3 vrienden een ADE-party weekend winnen. Jij en je vrienden mogen naar een feest naar keuze en krijgen er een hotelovernachting bij. Als de heerlijke smaak van dit drankje al niet genoeg reden was, dan is dit zeker een reden om ze te kopen.

Zoals al eerder gesteld, zijn het er eigenlijk veel te veel om te benoemen. Er zijn nog talloze feesten die we graag aan deze lijst toe zouden voegen, maar zelfs tussen de feesten kiezen in deze lijst is al lastig zat… Laten we maar blij zijn met dit luxeprobleem in onze mooie hoofdstad en met veel plezier uitkijken naar 17 oktober.

Op zoek naar festivalplezier buiten eigen land? Dit is Untold festival: Het beste geheim van Roemenië.