Wat zijn beste elektrische fatbikes?

Als je ’s winters op de fiets stapt moet je aardig uitkijken. Als je even niet oplet lig je zo op je snuffert door het ijs en door de sneeuw. Maar op fatbikes heb je dit probleem niet. Waarom kunnen fatbikes dan wel over bijzondere gronden rijden? Dat komt door het ontwerp van de fiets. Fatbikes hebben namelijk hele dikke en brede banden. Als je zo’n fiets ziet staan, lijkt het wel een beetje op een motor. De banden hebben dus meer grip en dat maakt het een zeer geschikt voertuig om over lossere ondergronden te rijden. Wat ook erg handig is, is dat de fatbike elektrisch is. De fiets heeft dus een motor met een netto vermogen van 250 watt maximaal. Je kunt dus op een aardige snelheid grote afstanden afleggen. Maar welke elektrische fatbikes zijn nou de best beoordeelde van 2022? Dat lees je hieronder:

5. Lacros Mustang 250 2022

Fietstest.nl heeft weer fantastisch werk geleverd en precies uitgezocht welke elektrische fatbikes de beste van 2022 zijn. We beginnen met de nummer vijf: de Lacros Mustang 250 2022. Dit snelheidsmonster krijgt een 7,3 als cijfer. De reviews zijn over het algemeen goed maar toch zou de comfort op deze ebike nog wat beter kunnen. Het is natuurlijk een net wat kleinere fiets met ook een kleiner zadel. Daarnaast zijn de kabels niet helemaal weggewerkt. Het grote voordeel van de Lacros Mustang 250: je kan hem opvouwen en gemakkelijk meenemen en opbergen. De fiets heeft een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur en wanneer de accu leeg of losgekoppeld is, dan heb je de rijervaring van een ‘normale’ fiets met zeven versnellingen. Deze fatbike kost nieuw €1.699,-.

5. Lacros Mustang 250 2022 elektrische fatbike

Fatbike

Lacros €1699 Shop nu

4. Phatfour FLB+ 2022

Op nummer vier staat de Phatfour FLB+ 2022. Deze fatbike scoort net ietsje hoger met een 7,4. Deze stoere fiets viel goed in de smaak qua vering, display en zadel. De Phatfour FLB+ Serie is voorzien van een nieuw elektronisch systeem dat sneller uit de startblokken komt en 9 standen ondersteuning heeft. Ook blijft deze vernieuwde e-bike stabieler op topsnelheid (25 km per uur) en accelereert ie strakker. Bij aanschaf van de Phatfour FLB+ kan je kiezen uit twee verschillende verwisselbare accu’s. Hierdoor heb je de keuze uit een accu met een actieradius van 25 – 45 kilometer en een accu met een actieradius 40 – 65 kilometer.

phatfour beste elektrische fatbike 2022

Fatbike

Phatfour €2540 Shop nu

Het fijne aan deze e-bike is dat deze verkrijgbaar is in twee verschillende hoogtes en kleuren. Hierdoor kan jij het ideale model voor jou vinden. Bovendien kan jij hem helemaal eigen maken door de e-bike te voorzien van verschillende accessoire, zoals een groter zadel of mandje. Al met al wel een hele mooie elektrische fatbike. Je betaalt €2.540,- voor deze elektrische fatbike.

3. Doppio Classico Connected 2022

De volgende elektrische fatbike die net wat beter scoort in de top vijf, is de Doppio Classico Connected 2022. Over het algemeen lijken de reviews erg positief te zijn. Het is een krachtig voertuig dat voor zowel vrouwen als mannen te berijden is. Het zadel is erg prettig en heeft zelfs plek voor twee personen.  De fiets eindigt op nummer drie met een prachtige 7,5. Je kunt deze fatbike aanschaffen voor een bedrag van €2.299,-.

 

vijf beste elektrische fatbikes doppio classico

Fatbike

Doppio €2299 Shop nu

2. RadRunner 2 2022

De nummer twee in het rijtje beste elektrische fatbikes van 2022 is de relatief voordelige RadRunner 2 2022. De reviews zijn erg goed en de fatbike krijgt een welverdiende 7,7. De actieradius ligt tussen de 55 en 88 kilometer en de topsnelheid ligt op 25 kilometer per uur. Bijna alle reviews vinden de fatbike helemaal het einde. De enige puntjes waar mensen over lijken te vallen is het feit dat het stuur niet verstelbaar is en dat de kabels niet weggewerkt zijn. Deze fatbike is te koop in het zwart en in het groen. De prijs is daarentegen hartstikke goed te betalen. Deze elektrische fatbike kost nieuw €1.499,-.

fatbikes goede

Fatbike

RadRunner €1499 Shop nu

1. Super73 ZX 2022

En op nummer één staat dan toch echt de Super73 ZX 2022. Het eindcijfer dat deze fatbike gekregen heeft is maar liefst een 7,8. Het enige minpunt voor velen, is het feit dat ook hier de kabels niet zijn weggewerkt. Iedereen lijkt het er wel mee eens te zijn dat de rijeigenschappen, comfort en prijs/kwaliteit vijf sterren waard zijn. De batterij heeft een actieradius tot maar liefst 70 kilometer en ook deze elektrische fatbike gaat maximaal 25 kilometer per uur. Verder is er nog plek voor een bijrijder achterop en voor diegene zitten er zelfs voetsteuntjes op de fiets. Ideaal! De Super73 ZX 2022 kun je kopen voor de prijs van €2.699,-. Een zeer stoere fiets waarmee jij ongetwijfeld de hoofden laat draaien.

super73 ZX 2022

Ben je toch meer fan van de ‘normale’ elektrische fiets? De ANWB deed onderzoek naar de best geteste e-bike van 2022.