Beste e-bike van 2023: de Giant Stormguard E+2 E-bike

De Giant Stormguard E+2 E-bike is door de RAI Vereniging verkozen tot beste e-bike van 2023. De fiets heeft een enorm krachtige Yamaha middenmotor. Dat de fiets elektrisch is, kan je nergens aan zien (misschien alleen aan het bredere frame). Het elektrische systeem en alle kabels die daarbij horen zijn zo netjes weggewerkt dat de fiets een moderne en minimalistische uitstraling heeft. Het frame van de fiets is afkomstig van een mountainbike en dat kan je ook wel zien. De fiets kan hierdoor namelijk 100 mm ‘inveren’ waardoor je nooit meer een pijnscheut door je lichaam krijgt als er een gat is de weg zit.

 

De bagagedrager van de fiets zit zwevend aan het frame vast en kan een gewicht hebben van 20 kilo. We raden dus af om je beste vriend achterop te nemen. Risico op schade wil je natuurlijk voorkomen. De fiets is op twee manieren te verkrijgen. Je kan de fiets van Shimano met vijf versnelling aanschaffen, of met een Enviolo traploos verstelbare achternaaf in combinatie met een riem. De fiets heeft hierdoor vrijwel geen tot weinig onderhoud nodig. De fiets is dan ook te gebruiken als ‘alledaagse’ fiets, maar op voor sport gerelateerde activiteiten.

beste e-bike 2023 RAI vereniging

Voor deze elektrische fiets moet je echter wel diep in de buidel tasten. De Giant Stormguard E+2 E-bike heeft een verkoopprijs van 6.799 euro.

We snappen best dat jij dit een redelijk hoog prijskaartje vindt. Ben je op zoek naar een betaalbare elektrische fiets die ook nog eens stijlvol is én van goede kwaliteit. Bekijk dan de nieuwe elektrische fiets van de Lidl.