De top 10 beste Disney+ films op basis van scores op IMDb

Op IMDb kun je eigenlijk alles wel vinden over films, series, documentaires, acteurs en actrices. Ook kun je producties beoordelen, recensies lezen en zelf schrijven. In de lijst hieronder staan de beste films op Disney+ volgens de beoordelingen op IMDb. Staat jouw favoriet er ook tussen?

Ben jij niet zo fan van Disney+ en kijk je veel liever Netflix? Check dan de beste films op Netflix volgens IMDb.

10. Braveheart

Deze film speelt zich af aan het einde van de 13e eeuw. De Schotste rebel William Wallace leidt een opstand tegen de Engelse koning Edward I, die zelf de kroon van Schotland wil hebben. Als klein jongetje zag William hoe zijn vader en broer vermoord werden in een poging hun land te bevrijden. Zodra hij nog een van zijn dierbare verliest, begint hij aan zijn strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.

IMDb-rating: 8.4

 

9. Avengers: Infinity War

Inmiddels is The Avengers de grootste groep superhelden op aarde. Ze beschermen de wereld tegen bedreigingen die te groot zijn om door normale mensen gestopt te worden. Een van deze gevaren is Thanos. Hij wil alle zes Infinity Stones verzamelen om zijn verwrongen wil op de werkelijkheid toe te passen. Alles waar The Avengers voor hebben gevochten heeft geleid tot dit moment. Het lot van de aarde en het bestaan van de mensheid ligt in hun handen.

IMDb-rating: 8.4

 

8. Avengers: Endgame

Na de gebeurtenissen van Avengers: Infinity War ligt de wereld in puin. Nadat de helft van al het leven is weggevaagd door Thanos, blijven de overgebleven leden van The Avengers verslagen achter. Dan krijgen ze hulp aangeboden van Ant-man en Captain Marvel. Ze moeten opnieuw samen leren te werken om Thanos alsnog te verslaan. De drie uur durende film is de op één na best verdienende film en hoort zeker thuis in dit rijtje met de top 10 beste films op Disney+.

IMDb-rating: 8.4

 

7. WALL•E

De film speelt zich af in het jaar 2815. De mensheid heeft de aarde vanwege vervuiling moeten verlaten. Na zevenhonderd jaar doet het eenzame robotje WALL-E nog steeds waarvoor hij gemaakt was: het schoonmaken van de planeet. Hij maakt van de bergen rotzooi kleine pakketjes en neemt unieke spullen mee die hij tegenkomt. Op een dag wordt er een zoekrobot genaamd EVE naar aarde gestuurd om te kijken of de planeet weer woonbaar is en dit is nog maar het begin van het avontuur.

IMDb-rating: 8.4

 

6. Alien

De horrorfilm gaat over de bemanning van een intergalactisch vrachtschip. Zij ontdekken op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. De bemanning vindt allerlei vreemde cocons in het neergestorte schip en opeens hecht een onbekend organisme zich aan het gezicht van Kane. Kort daarna barst zijn maag open en ontsnapt er een buitenaardse nakomeling. Het verschrikkelijke monster maakt daarna jacht op de doodsbange crewleden.

IMDb-rating: 8.5

 

5. The Lion King

Dit is en blijft een favoriet van de redactie. De leeuw Simba, de zoon van koning Mufasa, en zijn vriendinnetje Nala maken van elke dag een feestje. Maar de jaloerse broer van Mufasa, Scar, heeft andere plannen. Hij smeedt samen met de Hyena’s een plan om zich zowel van Mufasa als Simba te ontdoen. De prins groeit op buiten de Savanne en leeft volgens de Hakuna Matata-filosofie. Als hij door zijn verleden wordt achternagezeten moet hij een keuze maken: blijft hij een verschoppeling of gaat hij zijn familie redden?

IMDb-rating: 8.5

 

4. Star Wars: Episode IV: A New Hope

Deze film gaat over Luke Skywalker. Een jonge die op het land werkt bij zijn oom en tante op de planeet Tatooine. Op een dag ontving hij een mysterieuze boodschap van een prinses. Luke werkt samen met de piloot van de Millennium Falcon, Han Solo, een Wookie, Chewbacca en twee droids, R2-D2 en C3PO, om de prinses te redden van Darth Vader. Samen met de Rebellen wil hij de veiligheid en gerechtigheid in de Melkweg herstellen door de Death Star te vernietigen.

IMDb-rating: 8.6

 

3. BTS Permission to Dance on Stage – LA

De stad Los Angeles kleurt paars wanneer de Zuid-Koreaanse boyband voor de eerste keer sinds twee jaar hun concert Permission to Dance opvoert. In het SoFi Stadium wordt een prachtig concert neergezet en jij kan hier ook thuis op de bank van genieten door Disney+.

IMDb-rating: 8.7

 

2. Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back

In het vervolg van Star Wars: Episode IV: A New Hope wordt de jacht op de rebellen opgevoerd. Ze worden aangevallen op de ijsplaneet Hoth. Terwijl Han Solo en prinses Leia ontsnappen naar Cloud City, reist Luke naar Dagobah op zoek naar de Jedi Master. Alleen met de hulp van Yoda zal hij overleven.

IMDb-rating: 8.7

 

1. Fight Club

Fight Club gaat over Jack (gespeeld door Brad Pitt), een verzekeringsinspecteur die aan slapeloosheid lijdt. Toevallig ontmoet hij de charismatische zeepmaker Tyler Durden. Hij gelooft dat self improvement voor de zwakke is en dat zelfvernietiging het leven meer waarde geeft. Jack en Tyler organiseren samen een ondergrondse vechtclub waar mannen het beest in henzelf los kunnen laten in vuistgevechten. Het zorgt voor een vreemd soort kameraadschap onder de mannen dat al snel gevaarlijke vormen aanneemt. Als je eenmaal de film gezien hebt begrijp je vast wel waarom deze op nummer 1 staat in de beste films op Disney+

IMDb-rating: 8.8