De populaire luchtjes zie je vaak genoeg terugkomen. Vaak herken je ze ook direct wanneer iemand in de buurt een populair geurtje draagt. Je zou snel denken dat Paco Rabanne, Chanel No. 5 of Marc Jacobs Daisy de best verkochte parfum ter wereld is. Maar dat blijkt dus dit jaar niet het geval. Bovenaan de lijst staat dit jaar zelfs een mannengeur.

Best verkochte mannenparfum van 2022

De eau de toilette die het vaakst verkocht werd dit jaar is Sauvage van Dior. Het flesje werd afgelopen jaar iedere drie seconden verkocht. Dus mocht je nog een cadeau voor je partner zoeken dit jaar, met Dior Sauvage sla je de plank niet mis. De omschrijving van het luchtje luidt als volgt: “Sauvage is een creatie geïnspireerd door wijde open vlaktes. Een ozonblauwe lucht boven een rotsachtig landschap, witgloeiend onder de woestijnzon.”

dior sauvage product

Sauvage

Dior €99 Shop nu

 

“De sterk aanwezige noot van citrus in Sauvage Eau de Toilette wordt krachtig ondersteund door de nobele amberachtige toets van ambroxan, harsachtig elemi en hout dat het geheel bij elkaar brengt. Een pakkende frisse compositie, met een onmiskenbaar krachtige naam. Natuurlijke ingrediënten, met uiterste zorg geselecteerd, triomferen in hoge dosis. De geur heeft houtige invloeden in de basis, waardoor Dior Sauvage ruig en tegelijkertijd fris is.”

Opbouw van Dior Sauvage

Een parfum bestaat uit verschillende ‘noten, oftewel geurbestandsdelen. Een klassieke opgebouwd parfum bestaat uit drie verschillende noten: topnoten, hartnoten en basisnoten. De topnoten ruik je als eerst, deze dominante geur blijft vaak maar tien minuten hangen en is vaak fris van geur. Na de topnoten ruik je vaak de hartnoten. Dat is de ‘echte’ parfum, deze blijft vier tot zes uur ruikbaar. Deze zijn vaak bloemig van geur. En als laatste is de basisnoot, deze ruik je de eerste paar uur na het opspuiten en komt als laatste geur naar boven. Deze zijn vaak kruidiger en houtachtig. Lees ook hoe parfum langer blijft hangen.

De noten voor Dior Sauvage zijn het volgende:

  • Topnoten: Peper en Calabrische Bergamot
  • Hartnoten: Geranium, Lavendel, Sichuan Peper, Elemi, Roze peper, Vetiver en Patchouli
  • Basisnoten: Ceder, Labdanum en Ambroxan.

Zelf nou graag dit luchtje een willen proberen, bestel hem dan op Bol.com!