Naast het hebben van bepaalde aantrekkelijke kenmerken voor vrouwen is geur tevens een belangrijk aspect. Als jouw lievelingsparfum voor jouw gevoel snel is uitgewerkt, dan geeft dat toch een onprettig gevoel. Waar moet je jouw luchtje spuiten? Hoe gebruik je parfum nou echt? En waar moet je op letten om zo efficiënt mogelijk jouw parfum te sprayen? Hier zijn enkele tips om jouw parfum langer te laten ruiken.

Kies een parfum die langer ruikt

Er zijn verschillende soorten luchtjes die allemaal wat langer of korter blijven hangen. De duur van jouw favoriete geur hangt af van het percentage geurstoffen. Het is dus belangrijk dat je de verschillen tussen parfum, eau de parfum, eau de toilette en aftershave kent. Eau de cologne bevat het minste geurstoffen en is vaak erg fris en licht. Eau de toilette is net iets sterker, maar nog steeds voor een frisse verschijning. Deze twee varianten blijven allemaal wat minder lang hangen.

hoe parfum langer ruiken

Wil je echt voor een langdurige geur gaan, dan is eau de parfum of normale parfum perfect voor jou. Het percentage aan geurstoffen is belangrijk om rekening mee te houden. De wat prijzigere luchtjes zijn vaak een hogere concentratie dan de andere geuren, en blijven daardoor ook langer hangen.

Beste moment om parfum te gebruiken

Het beste is om je luchtje op te spuiten als je poriën open staan. De geur wordt dan beter en langer opgenomen door je huid. Je poriën gaan open staan als je gaat douchen. Voordat je naar een vriendelijke dame gaat, lijkt het me ook handig dat je even jezelf opfrist en doucht.

horace parfum mannen goedkoop lekker

Parfum

Mannen €18 Shop nu

Waar moet ik mijn luchtje spuiten?

De beste plekken om jouw luchtje te spuiten, zijn de plekken waar de aderen dicht aan het oppervlak liggen. Door de warmte blijft de geur langer hangen. Je polsen en de nek zijn de bekende plekken waar je perfect parfum kan spuiten. De binnenkant van de elleboog of de onderarm zijn ook goede alternatieven.

welke parfum ruik je langer

Probeer ook niet te veel parfum op te spuiten, misschien blijf je de parfum dan wel langer ruiken maar wordt het te overweldigend. Naast geur is kleding ook een belangrijk aspect voor een eerste indruk. Check de kledingtips voor mannen, voor een woest aantrekkelijk uiterlijk.