De meest bezochte bioscoopfilms van 2019 (wereldwijd)

Niet alleen de opkomst, maar ook de opbrengst van deze bioscoopfilms was enorm. Niet één uit dit rijtje van bioscoopfilms scoort lager dan 350 miljoen. Met op nummer één de film die bijna het record van hoogste opbrengst ooit verbrak.

10. Shazam! – $364,1 miljoen

Op plek nummer 10 staat de film Shazam!. De 14-jarige Billy Batson hoeft hij maar één woord te roepen om te transformeren in de volwassen superheld ‘Shazam’. Hij doet wat iedere andere tiener zou doen, veel plezier beleven tijdens het testen van zijn nieuwe krachten. Maar hij zal ze al snel moeten gebruiken om te voorkomen dat de kwaadaardige Dr. Thaddeus Sivana Shazam’s magische vermogens in handen zal krijgen. De film is geen Marvel superhero-film, maar probeert dit ook absoluut niet te zijn. De afwisseling van humor en spanning maakt deze film wat het is: een kaskraker.

9. Godzilla: King of the Monsters – $378,5 miljoen

Godzilla bestaat al een hele tijd, maar lijkt niet snel uit de mode te gaan. In deze film volg je de heldhaftige pogingen van de groep ‘Monarch’, terwijl zijn leden het opnemen tegen een reeks godachtige monsters, waaronder de machtige Godzilla, die botst met Mothra, Rodan en zijn ultieme aartsvijand, de driekoppige King Godirah. Alhoewel de film een 6,1 op IMDb en een percentage van 42% op Rotten Tomatoes scoort, heeft de film toch de 9e plek weten te behalen in het lijstje van best bezochte bioscoopfilms.

8. Alita: Battle Angel – $404,9 miljoen

De achtergelaten cyborg Alita (Rosa Salazar) wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de barmhartige cyber-arts Ido (Christoph Waltz). Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinnering aan wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet. Alles is nieuw voor Alita, elke ervaring beleeft ze voor het eerst. Terwijl ze haar nieuwe leven op de rit probeert te krijgen in de verraderlijke straten van Iron City, doet Ido zijn best om Alita af te schermen voor haar mysterieuze verleden.

7. Pokemon Detective Pikachu – $427,5 miljoen

Nog een franchise die niet te stoppen is: Pokémon! In een wereld waarin mensen Pokémon verzamelen om met elkaar te vechten, ontmoet een jongetje een intelligent wezentje die graag detective wil worden. Je raadt het al, het is Detective Pikachu. Ryan Reynolds speelt het gele wezentje in deze film, en dat maakt de film echt tot wat hij is.

6. How to Train Your Dragon: The Hidden World – $519,8 miljoen

De eerste twee delen van How to Train Your Dragon waren al een groot succes, en het derde deel heeft zijn legacy niet teleurgesteld. In The Hidden World ontdekt Toothless een vrouwelijke Night Fury (alhoewel ze in tegenstelling tot hemzelf lichtgekleurd is). Hij doet er alles voor om indruk op haar te maken. Ondertussen concentreert Hiccup zich op de zware taak het Viking/Drakenutopia te bewaken. Dat is moeilijk, want al snel komt een levensgevaarlijke gek langs die het op draken voorzien heeft. Ditmaal onthult zich de ware lotsbestemming van zowel de draak als zijn berijder, die nu naar het einde van de Aarde reizen om alles waar ze van zijn gaan houden te beschermen.

5. Spider-Man: Far from Home – $580,1 miljoen

Een nieuwe Marvel film met oude bekenden. ‘Spider-Man: Far from Home’ speelt zich af na de gebeurtenissen van ‘Avengers: Endgame’. Peter Parker gaat met zijn vrienden op zomervakantie door Europa. Maar tijdens de vakantie blijkt dat hij zijn vrienden moet redden van een nieuwe vijand, genaamd Mysterio. Spiderman wordt wederom gespeeld door Tom Holland, dus het is een wonder dat het einde van de film nog enigszins geheim is gebleven.

4. Toy Story 4 – $650,0 miljoen

Woody is altijd heel zelfverzekerd geweest over zijn plek in de wereld. Zijn prioriteit ligt in het zorgen voor zijn kind, of dat nou Andy of Bonnie is. Maar als Bonnie een teruggetrokken nieuw speeltje, Forky, aan haar kamer toevoegt, toont een roadtrip met oude en nieuwe vrienden Woody hoe groot de wereld kan zijn voor een speeltje.

3. Aladdin – $921,7 miljoen

We zijn aangekomen bij de top 3. De arme jongen Aladdin bevrijdt een geest uit een lamp en wordt daarmee de meest machtige jongen van het land. Met hulp van de geest probeert Aladdin het hart van de prinses te veroveren terwijl zij boze oom uit alle macht zich de lamp probeert toe te eigenen. Deze Disney klassieker wordt pas echt magisch wanneer Will Smith uit de lamp tevoorschijn komt als Genie. Een duidelijke remake van het origineel, maar toch a whole new world. 

2. Captain Marvel: $1.128,3 miljoen

Op nummer 2 staat de vrouwelijke superhero Captain Marvel. Carol Danvers (Brie Larson) wordt een van de machtigste helden van het universum als de Aarde gevangen raakt in de strijd tussen twee rassen van buitenaardse wezens. In deze film spelen ook Samuel L. Jackson en Jude Law mee, die het niveau samen met Brie zelf enorm omhoog halen. Deze Marvel film heeft meer dan een miljard euro opgeleverd.

1. Avengers: Endgame: $2.772,5 miljoen

Misschien raadde je het al, maar inderdaad: de film die het allermeest bezocht werd in 2019 was Avengers Endgame. En ook hier crashte Marvel lekker: meer dan 2 miljard euro heeft het bedrijf verdiend. Na de verwoestende gebeurtenissen veroorzaakt door Thanos in Avengers: Infinity War, moeten de overgebleven leden van de machtigste heldengroep van de Aarde al hun krachten verzamelen om de titaan te verslaan. Het is wel echt een film die je pas kunt kijken nadat je de vorige delen ook hebt gezien. Het is immers – zoals de titel al verraadt – het laatste deel van de reeks. Met een score van 8,5/10 op IMDb en een percentage van 94% op Rotten Tomatoes, is deze film dat echter zeker wel waard.

 

Zijn bioscoopfilms niet jouw ding en kijk jij films liever thuis? Check dan nu welke Netflix films jij in 2020 absoluut niet mag missen.