Het verschil in salaris tussen mannen en vrouwen

Er is altijd al wel een discussiepunt geweest over het salarisverschil tussen mannen en vrouwen. De loonkloof tussen mannen en vrouwen is in de afgelopen jaren niet kleiner geworden, blijkt uit onderzoek van CBS. Uit het nieuwste onderzoek zijn de cijfers uit 2018 en 2020 met elkaar vergeleken. Daaruit blijkt nu dat vrouwen in dienst van de overheid in salaris nu wat dichterbij komen bij hun mannelijke collega’s. Toch ligt het gemiddelde uurloon nog steeds lager. Vrouwen verdienen nog steeds twee euro per uur minder dan mannen.

Wat betreft het bedrijfsleven is er tussen 2018 en 2020 weinig veranderd, vrouwen verdienen daar vijf euro minder (ofwel 19 procent minder) dan mannen met vergelijkbare banen, leeftijd, ervaring en opleidingsniveau. Dit is bewezen uit het nieuwste onderzoek van het CBS. Daarbij hebben hebben mannen vaker een leidinggevende functie dan vrouwen. In het bedrijfsleven werd in 2020 1 op de 3 leidinggevende functies bekleed door een vrouw. Bij de overheid ligt dit aandeel, met 2 op de 5, iets hoger.

Is Kendall Jenner of Sean O’pry het best betaalde model?

Kendall Jenner en Sean O’pry zijn allebei aardig bekende modellen. Kendall Jenner is een 27-jarig model en televisiebekendheid uit Los Angeles. Haar bekendheid begon bij de realityshow Keeping up with the Kardashians. Hierna is haar bekendheid alleen nog maar meer toegenomen en is populairder in de modellenwereld geworden. Ze heeft met haar zus Kylie ook een eigen kledinglijn genaamd Kendall & Kylie en schreef ze het boek Rebels: City of Indra. Kendall werkt samen met modemerken zoals Chanel, Marc Jacobs en Emilio Pucci.

Sean O’pry is een 33-jarig model uit Georgia. Het model heeft voor verschillende bekende modebedrijven zoals Versace, Louis Vuitton en Giorgio Armani op de catwalk gestaan. Ook heeft hij in videoclips gespeeld van onder andere Madonna en Taylor Swift.

Als je kijkt naar het bestbetaalde vrouwelijke en mannelijke model, dan valt op dat het verschil in salaris enorm is. Kendall krijgt voor haar modeklussen 40 miljoen dollar betaald en Sean krijgt maar liefs 1.5 miljoen dollar. Dat wordt vermeld in de video hieronder:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jhon Kendall (@runway_collections)


Ben jij ook zo benieuwd wat Kendall Jenner doet met al dat geld? Zie dan de autocollectie van Kendall Jenner.