De best betaalde beroemdheden op Instagram

In de moderne digitale wereld is het verdienen van veel geld via sociale media zoals Instagram een opwindende mogelijkheid geworden voor velen. Instagram, een platform dat bekend staat om het delen van foto’s en video’s, biedt een gigantische speeltuin voor influencers, content creators en ondernemers. Er zijn allerlei verschillende verdienmodellen mogelijk op Instagram, denk aan gesponsorde berichten, samenwerkingen met merken en eigen product verkoop. Het is dus ook dé plek voor invloedrijke mensen om een grote groep te bereiken. Op deze manier kunnen zij naast hun primaire baan ook nog bijverdienen en hun passie omzetten in een winstgevende carrière.

Natuurlijk werkt dit alleen als je een aanzienlijk aantal volgers hebt en een boeiende online aanwezigheid hebt weten op te bouwen. Maar welke beroemdheden verdienen nou het meeste geld per Instagram-post? En hoeveel krijgen ze daar eigenlijk voor? Hier staan de top 4 best betaalde beroemdheden per Instagram-post voor je op een rijtje.

4. Selena Gomez

Op nummer vier van best betaalde beroemdheden per Instagram-post, vinden we zangeres en actrice Selena Gomez. Zij werd eerder dit jaar al benoemd tot de vrouw met het grootste aantal volgers op Instagram en sindsdien is haar volgersaantal alleen maar blijven groeien. Op dit moment heeft ze het ongelooflijk hoge aantal volgers van 426 miljoen (!) en daar kun je dus ook een aardig zakcentje aan verdienen. Op Instagram deelt Selena voornamelijk foto’s van haar dagelijks leven en bijzondere events die ze bijwoont. Wat zij per Instagram-post betaald krijgt? Voor alleen het plaatsen van een bericht op Instagram krijgt ze zo’n 1.73 miljoen Amerikaanse dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez)

3. Lionel Messi

Op de derde plek vinden we onze eerste topvoetballer Lionel Messi. Grote voetballers zijn natuurlijk wereldwijd bekend en dat zorgt voor een groot aantal fans over de hele wereld. Als al die mensen Instagram hebben en de sporter gaan volgen, krijg je al snel bizarre volgersaantallen. Op dit moment heeft Messi 480 miljoen volgers en spreekt daarmee een gigantisch groot publiek aan. Hij deelt voornamelijk voetbalgerelateerde foto’s en video’s en krijgt daar 1.77 miljoen dollar voor.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leo Messi (@leomessi)

2. Kylie Jenner

Dat we één van de vele Kardashian/Jenner nakomelingen op de lijst van best betaalde beroemdheden per Instagram-post zouden noemen, zal niemand verrassen. Ondanks dat ze voornamelijk bekend lijken te zijn geworden door al in de spotlight geboren te zijn, zijn ze stuk voor stuk enorm succesvol. De jongste, Kylie Jenner, was een aantal jaar geleden één van de jongste self-made miljardairen ter wereld. Op dit moment heeft ze 397 miljoen volgers op Instagram en verdient zij het belachelijke bedrag van 1.83 miljoen dollar voor het plaatsen van een post. Kylie doet dit dan ook regelmatig en laat voornamelijk haar leven, eigen cosmeticalijn en familiekiekjes zien.

@kyliejenner♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) – SUNNY HOOD STUDIO

1. Cristiano Ronaldo

Op nummer één vinden we Cristiano Ronaldo, natuurlijk één van de beste voetballers ter wereld. Ronaldo heeft een indrukwekkende following van 597 miljoen volgers op Instagram en verdient dus ook aardig aan zijn bereik. Hij plaatst net Messi natuurlijk veel voetbal content maar is ook niet vies van een kijkje in zijn persoonlijke leven. Dit zijn juist de aspecten die de volgers aanspreekt en daar weet Ronaldo goed op in te spelen. Voor elke Instagram-post krijgt Ronaldo 2.39 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Lees ook: De 5 best betaalde Hollywood-acteurs van dit moment (+ salarissen).