5. ‘The Rock’

Dwayne ‘The Rock’ Johnson. De beresterke man begon zijn carrière als een professioneel worstelaar, maar al gauw kwamen zijn acteerskills omhoog. In 2002, drie jaar na zijn eerste rol, kreeg The Rock zijn allereerste hoofdrol aangeboden. Dwayne speelde Mathayus in The Scorpion King. In 2016 werd hij ‘s werelds best betaalde acteur. En nog steeds blijft het geld binnenstromen bij The Rock. Dwayne Johnson speelde wederom een hoofdrol in Black Adam. Die rol zou hem omgerekend zo’n 21 miljoen euro hebben opgeleverd. Volgens verschillende bronnen zou The Rock een vermogen hebben van 400 miljoen dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dwayne Johnson (@therock)

4. Brad Pitt

Brad Pitt is al jaren lang niet meer weg te denken uit de populairste Hollywood films. De beste man heeft al aardig wat geld gemaakt door verschillende hoofdrollen te vervullen, daarom ook dat een nieuwe hoofdrol aanstaande is. Veel is er niet bekend over de film, wel is bekend wat voor film het wordt. Het zou namelijk een Formule 1-drama worden. Hoe de film zich precies gaat vormgeven is niet duidelijk, maar lange tijd gaan er geruchten dat Brad een ervaren F1-coureur zou spelen. Ook zou er een scène zijn waarin de Amerikaans acteur mee zou rijden met de echte coureurs, dit zou dan plaatsvinden bij de Grand Prix van Silverstone, Engeland. Voor dit racende spektakelstuk zou Pitt omgerekend zo’n 28 miljoen euro aan salaris ontvangen.

3. Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio is weer in optima forma te zien op het witte doek. In mei verscheen Killers of the Flower Moon, waarin DiCaprio een rol speelt. Een interessante film, het is namelijk gebaseerd op de eerste grote zaak van de FBI. Deze film levert Leonardo omgerekend 28 miljoen euro op. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio)

2. Will Smith

Will Smith, een getalenteerd man die soms een tikje uitdeelt en bekend staat om zijn vele titels. Zo was hij één van de hoofdrolspelers in The Fresh Prince of Bel-Air. Ook wist hij een rol te pakken bij de Men in Black en Suicide Squad. Verder is een nieuwe rol aanstaande voor de getalenteerde acteur/artiest. De film Emancipation is voor Smith een nieuwe financiële klapper. Hiermee kan hij zo’n 32,7 miljoen euro op zijn bankrekening bijschrijven.

1. Tom Cruise

Top Gun-hoofdrolspeler Tom Cruise kwam na 37 jaar weer terug voor een nieuwe versie van de ‘Top Gun’-reeks. Top Gun Maverick zou Cruise maar 13 miljoen dollar hebben opgeleverd. Weliswaar stond er een clausule in zijn contract waarin hij een deel van de opbrengsten van de nieuwe film zou ontvangen. Dit bracht de opbrengsten naar 100 miljoen dollar (93,4 miljoen euro). Hiermee is Cruise de best betaalde Hollywood-acteur van dit moment. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tom Cruise (@tomcruise)