De Alpa IV van Koning Albert II en koningin Paola

De Alpa IV is vaker onderwerp van gesprek geweest. Toen het koningspaar namelijk in het jaar 2009 het luxe jacht besloot aan te schaffen, keken veel inwoners van België daarvan op. Het land zat toentertijd namelijk in een economische crisis en Albert II had zelf een maand eerder kritiek geuit op de materialistische samenleving. Desondanks besloot hij zichzelf te trakteren op een luxe speeltje. Het is dus enigszins begrijpelijk dat men verrast was.

Het AD meldt dat – volgens verschillende bronnen – het luxe jacht al jaren te koop staat. Eerst was hier nog twijfel over, maar die is sinds kort weggenomen. De site Superyacht Times meldt namelijk dat het gaat om een jacht van een voormalige vorst van België. Hij staat te koop voor maar liefst 1,95 miljoen euro, een aanzienlijk lager bedrag dan de aanschafprijs die Albert II ervoor neerlegde in 2009. Maar wat krijg je hiervoor? Dat lees je hieronder.

De specificaties van het luxe jacht

Dit luxe superjacht is gebouwd door Cantieri Navali Rizzardi, een Italiaanse specialist in luxe jachten. De Alpa IV is maar liefst 27 meter lang en biedt plaats aan negen gasten en vier bemanningsleden. De boot van de Belgische vorst is dus stukken groter dan het jacht van Willem-Alexander.

Met vier slaapkamers, vier badkamers een salon en een volledige keuken is het als het ware een villa op het water. Hierdoor was de Alpa IV ideaal voor de koninklijke familie en kwamen de kinderen en kleinkinderen vaak in de zomer op bezoek om te varen.Verder zit er ook aardig wat kracht in dit luxe jacht. De maximumsnelheid bedraagt maar liefst 31 knopen, wat neerkomt op zo’n 57 kilometer per uur.

Check hieronder meer foto’s van de Alpa IV of neem een kijkje op de website van Ocean Drive:

luxe jacht koning belgie
Screenshot van website Ocean Drive