De brief van de belastingdienst

Wellicht heb jij je teruggave van de belastingdienst, of je belastingaanslag al ontvangen. Hoogstwaarschijnlijk heb je het bedrag van tevoren al gezien, en kom je niet tot onverwachtse verrassingen te staan. Een man uit Amerika had echter de schrik van zijn leven toen hij erachter kwam dat hij een behoorlijk bedrag aan de overheid moest betalen.

Onverwachtse post

Barry Tangert uit Lancaster County zat ontspannen thuis toen hij plots de brievenbus hoorde klapperen. Over de post ontving hij twee brieven van de Amerikaanse belastingsdienst. De eerste leek prima. Hij zou een bedrag van een geruime 900 dollar ontvangen van de overheid. Lekker!

Hierna besloot hij de tweede brief te openen, echter had deze een net iets minder kleurrijke boodschap. De beste man zou, volgens de brief, de staat namelijk in totaal $ 34.576.826.261,47 aan belasting verschuldigd zijn. Dit bedrag was dusdanig groot dat het niet eens op één regel van het blaadje paste.

Even schrikken

Ondanks de grote schrik, had hij direct door dat er iets niet klopte. Tangert verdiende nog geen 100.000 euro per jaar, waardoor het praktisch gezien onmogelijk zou zijn dat hij dit bedrag zou moeten terugbetalen. De gemiddelde multimiljardair zou nog niet eens zo’n hoog bedrag krijgen, moet je nagaan dat een doodgewone burger zo’n belastingaanslag zou ontvangen.

Waar ligt de fout?

Nadat hij er direct een melding van had gemaakt, kreeg hij een dagje later dan ook reactie. Nadat hij eerst contact had opgenomen met de klantenservice van het Pennsylvania Department of Revenue, zorgde het Ministerie van Buitenlandse Zaken ervoor dat de zaak werd afgehandeld. Een medewerker zou de verkeerde nummers hebben ingevoerd, en dit zou alleen bij deze man zijn fout gegaan. Hoe dit precies is misgegaan, is nog steeds een grote vraag, maar de zaak is in ieder geval opgelost.

Heb jij je blauwe brief nog niet ontvangen, en krijg je geld terug? Lees dan ook wanneer jij je geld kan terugverwachten van de belastingdienst.