Laura verhuurt haar man voor extra zakcentje

De Britsse Laura Young kwam op het idee van Rent My Husband na het luisteren naar een podcast van een man die de kost verdient met het samenstellen van flatpack-meubels voor andere mensen. Omdat haar man James een echte doe-het-zelver is, besloot ze voor de grap een advertentie te plaatsen. Hierin schepte ze op over hoe goed haar man kan schilderen, decoreren, tegelen en tapijt kan leggen. Aangezien niemand tijd of zin heeft om dit te doen, boekten mensen massaal James in.

 

Helemaal volgeboekt in korte tijd

Hij was zelfs zo druk dat hij tijdelijk zes dagen in de week werkte van 09:00 tot 20:00 uur. Zowel Laura als James heeft ontslag genomen om full-time bezig te zijn met hun bedrijf. De twee hebben zelfs hun eigen bouwplannen aan de kant moeten schuiven omdat ze zo druk waren. Er heeft zelfs al iemand voor januari geboekt. Het echtpaar vormt het perfecte team. Zo doet James het zware werk, terwijl Laura de sociale media en website beheert en de afspraken inplant. Laura weet wel hoe ze haar man bezig moet houden, want in de wintermaanden kun je James zelfs inhuren om de kerstlichtjes op te laten hangen.

Om gebruik te maken van Rent My Husband moet men £40 betalen, omgerekend is dat €46,48. Wel geven ze korting aan 65-plussers, gehandicapten, verzorgers en mensen met een Universal Credit. Dit doen ze omdat ze weten hoe moeilijk het kan zijn om rond te komen met weinig geld.

Verkeerde ideeën

Hoewel de meeste mensen oprecht geïnteresseerd zijn, is er ook een doelgroep die de James wil inhuren voor een activiteit die niet op zijn cv staat. Zo zegt Laura: “Er zijn er een paar die het verkeerde idee hadden en dachten dat ik James voor iets heel anders verhuurde! Zelfs met de kosten van levensonderhoud ben ik niet van plan dat te doen!” Dus mocht jij iemand hiervoor willen inhuren, dan zou je toch echt naar een andere site moeten.