Hij had een affaire in het verleden

Na een paar maanden daten deelde hij met zijn vriendin dat hij een affaire had gehad in zijn vorige relatie. In eerste instantie leek ze begripvol en bewonderde ze hem zelfs voor zijn eerlijkheid. Het is tenslotte niet niks om zoiets te vertellen. Hij was hier erg blij mee, maar al snel merkte hij dat ze afstandelijk werd. Ze gingen een avond uit en het roer keerde volledig om. Ze vertelde hem dat ze had nagedacht over zijn bekentenis en twijfelde of ze hem wel kon vertrouwen. Zelf was ze namelijk bedrogen in het verleden. Die pijn zou ze nooit meer willen ervaren. En wie weet is ‘once a cheater, always a cheater’ wel waar. Na dit gesprek dumpte ze hem direct.

De man vindt het nu vervelend dat hij zo eerlijk is geweest, omdat zijn relatie hierdoor is beĆ«indigd. Of hij het nog recht kan zetten? Hij wil het proberen, maar of het lukt…

Hij ging advies vragen aan The Mirror UK

Coleen, auteur van The Mirror UK, gaf advies aan de man: “Hoewel hij zijn vriendin kan geruststellen, is het aan haar om te beslissen of ze hem een tweede kans wil geven.” Ze vertelt dat een affaire vaak een symptoom is van een relatieprobleem. Coleen moedigt eerlijkheid aan in relaties, maar zegt het ook belangrijk te vinden om te laten zien dat je gegroeid bent als persoon. Iedereen maakt weleens een fout, dat hoort er nu eenmaal bij als mens. Het ligt eraan hoe je na je fout met de situatie omgaat.

Uiteindelijk is het aan het stel om te beslissen of ze beiden bereid zijn samen te werken om aan hun relatie de werken, ondanks de problemen uit het verleden.