Deze Bazooka Vespa is het ultieme mannending

Vespa heeft een flinke fan base. Dus als jij echt een liefhebber bent van de iconische scooters, dan zal je nu beginnen te watertanden. Dit kleine monster ziet er namelijk wel heel opvallend uit. De Truppe Aero Paracadutate heeft als bijnaam ‘Bazooka Vespa’. Je raadt het al: dit is geen doorsnee Vespa.

 

Van deze scooter zijn er in totaal zo’n 600 gemaakt. Dus je haalt hoe dan ook een exclusief beest in huis. Zie jij hem al staan in je woonkamer?

Italiaanse economie

De Vespa scooters waren precies wat de Italiaanse economie nodig had. Door het ontwikkelen van de scooters kon de economie in Italië uit het slijk van de Tweede Wereldoorlog kon worden getrokken. Voor de productie werden dan ook veel oorlogse restanten gebruikt. Zo was het voorwiel afkomstig van het landingsgestel van een vliegtuig. Dat is pas recyclen. Sick!

Door de verkoop van de scooter kon Italië haar economie weer in het gareel krijgen, wat hard nodig was. Ook niet gek dus, dat je overal in Italië iedereen op een Vespa scooter ziet rijden. Het kanon daarentegen, is niet zo veelvoorkomend.

Specificaties van de Bazooka Vespa

De Bazooka Vespa heeft een gewicht van ‘slechts’ 115 kilo. Dit is wanneer je de twee brandstoftanks, het karretje en de ammunitie niet meetelt. De brommer is opvallend flexibel en heeft een tank die zo’n 200 kilometer meegaat. Het 75mm anti-tank kanon is afkomstig uit de Verenigde Staten. Dit is exact hetgeen waardoor deze brommer werd gebruikt door het leger van Frankrijk.

Vespa Scooter

Deze scooter is een echte must-have voor elke brommer- of geschiedenisliefhebber. We gaan er van uit dat de wapens op het voertuig niet meer werken, maar als showmodel is dit natuurlijk een hebbedingetje. De Vespa kost een schamele 40.000 euro en komt in de kleuren Mimetic Green en Mimetic Sand.