Als jij ooit op een scooter hebt gereden, dan is de kans groot dat dit op een Vespa is geweest. De Vespa is een compacte, stijlvolle scooter die je vrijwel overal naartoe kan brengen. Toch is de nieuwe versie niet helemaal zoals je het gewend bent. Dit model is volledig elektrisch en bepakt met de mooiste en nieuwste snufjes.

De Vespa Elettrica

Stijlvol, slim, stil en zonder uitstoot. Dit zijn speerpunten die zeker bij de nieuwe Vespa passen. De acceleratie is van grote klasse waardoor het rijden makkelijk en leuk wordt. Waar je eerst de motor kon vinden, zit nu een Lithium-Ion batterij. Deze batterij zorgt ervoor dat deze tweewieler gaat rijden, maar kan zichzelf ook opladen wanneer er niet wordt geaccelereerd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vespa Nederland (@vespa_nederland_official) op


Er worden twee varianten aangeboden: de 25 km/uur en de 45 km/uur. Met een actieradius van 100 kilometer kun jij dus flink wat afstand afleggen voordat je hem aan het stopcontact moet leggen. Je mooie ride heeft vervolgens een kleine 4 uur nodig om weer volledig te zijn opgeladen.

Vespa Elettrica
Vespa Elettrica (Photo: © Tycho Müller | Tycho’s Eye Photo)

Altijd verbonden

Misschien wel een van de gaafste functies is het dashboard. Dit 4.3 inch dashboard helpt jou om volledig verbonden te zijn tussen Vespa en smartphone. Met een Bluetooth verbinding ben je op een veilige manier altijd verbonden. Zonder je handen van het stuur te hoeven verwijderen kan jij op de display verschillende functies regelen. Oproepen kunnen worden beantwoord, spraakopdrachten kunnen worden doorgevoerd en natuurlijk jouw favoriete hitlijsten kunnen worden afgespeeld. Dit allemaal door het geïntegreerde Bluetooth systeem die ervoor zorgt dat helm, scooter en telefoon zijn verbonden.

Met dank aan Vespa Nederland en Brandambassadors hebben wij de Vespa Elettrica mogen testen. Dit was niet zomaar een ritje, maar een echte ervaring. W