Waar gaat de film BARDO over?

BARDO, Falsa crónica de unas cuantas verdades (False Chronicle of a Handful of Truths) is een nostalgische komedie over een epische reis. Het gaat over de gerenommeerde Mexicaanse journalist en documentairemaker, Silverio Gacho. Nadat hij werd uitgeroepen tot ontvanger van een prestigieuze internationale prijs, wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn geboorteland. Deze eenvoudige reis zal hem laten twijfelen aan alles. Hij leert over zijn identiteit, familierelaties, het heden en de geschiedenis van Mexico en wat het betekent om mens te zijn in deze zeer eigenaardige tijden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BARDO Movie (@bardomovie)

De bijzonder regisseur en cast van BARDO

De film is geregisseerd door de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñarritu. Andere bekende werken van hem zijn bijvoorbeeld Birdman en The Revenant met Leonardo Dicaprio, één van de best betaalde acteurs van 2022, in de hoofdrol. Ook heeft hij acht Oscarnominaties op zijn naam staan. Van deze acht heeft hij er maar liefst vijf weten te winnen: Best Writing, Original Screenplay, 2 keer Best Achievement in Directing, Best Motion Picture of the Year en een Special Achievement Award.

Ook de cast is internationaal. Zo wordt Silverio Gacho gespeeld door de Spaans-Mexicaanse Daniel Giménez Cacho. Verder zijn Griselda Siciliani, Ximena Lamadrid, Francisco Rubio en Grantham Coleman ook te zien. 

Prijzen

Ondanks dat de film nog maar net uit is, heeft hij al twee nominaties en een gewonnen prijs op zijn naam staan. Zijn eerste nominatie was voor een Audience Award op het San Sebastián Film Festival. Op het Venice Film Festival, waar de film ook in première is gegaan, is hij genomineerd voor een Golden Lion en heeft hij een UNIMED Award gewonnen. Kun je nu niet wachten tot de Netflix première op 16 december? Kijk dan eerst nog snel de trailer van Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths: