Welke films verdienen een nominatie voor de Oscar van ‘Beste Film van 2022’?

Er zijn veel verschillende websites waar je geld kan inzetten op welke titel de Oscar voor beste film gaat binnenslepen. Op basis van de quoteringen kan je dan checken welke films volgens de bookmakers de meeste kans maken.. Op dit moment staan The Fabelmans, Babylon en Everything Everywhere All at Once in de top 3 kanshebbers.

The Fabelmans

De dramafilm is losjes gebaseerd op de jeugd van Steven Spielberg (de regisseur van de film). Het gaat over Sammy Fabelman die opgroeit in Arizona na de Tweede Wereldoorlog. Hij ontdekt een familiegeheim en onderzoekt hoe de kracht van films ons helpt de waarheid over elkaar en onszelf te zien.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Michelle Williams (My Week with Marilyn), Gabriel LaBelle, Seth Rogen (Bad Neighbors), Paul Dano (There Will Be Blood) en Judd Hirsch (Independence Day). Zoals hierboven al vermeld stond, is Steven Spielberg de regisseur. Hij is bekend van films zoals Schindler’s List en Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark.

 

Babylon

De historische comedy-drama gaat over de opkomst en ondergang van meerdere personages tijdens een tijdperk van ongebreidelde decadentie en verdorvenheid in het vroege Hollywood.

In deze sterrencast zitten Brad Pitt en Jean Smart (24). Een andere hoofdrol gaat naar Margot Robbie (Suicide Squad), een van de mooiste actrices ter wereld. Daarnaast spelen Diego Calva (Narcos Mexico) en Li Jun Li (The Exorcist 2017) ook nog een rol. De film is geregisseerd door Damien Chazelle. In 2017 won hij een Oscar voor Best Achievement in Directing voor zijn film La La Land.

 

Everything Everywhere All At Once

Deze actiefilm gaat over Evelyn Wang, een oudere Chinese immigrante die wordt meegesleurd in een waanzinnig avontuur. Hierin kan alleen zij de wereld redden door andere universums te verkennen die verband houden met het leven dat ze had kunnen leiden.

De cast bestaat uit: Michelle Yeoh (Tomorrow Never Dies), Jamie Lee Curtis (Halloween) en Ke Huy Quan (Indiana Jones and the Temple of Doom). Ook zijn Stephanie Hsu (Shang-Chi and the Lagend of the Ten Rings) en James Hong (R.I.P.D.) te zien. De film is geregisseerd door ‘The Daniels’: Daniel Kwan en Daniel Scheinert. Ze zijn vooral bekend van Swiss Armyman met – nog een Daniel – Radcliffe.