De woning is klein, maar zeker niet fijn

We hopen dat je niet claustrofobisch bent, want zonder ramen voelt het plekje aan als een bunker dan een woning. De studio die te koop staat op Funda is gelegen in het hart van Amsterdam, naast de Nieuwmarkt. Het studio-appartement in ongeveer 26 vierkante meter en is weggestopt in het souterrain van een monumentaal pand. De Waag, vele eettenten en kroegen, met ook de levendige Wallen zijn allemaal op loopafstand te bereiken. De U.v.A is dichtbij, net als de metro, tram en het Centraal Station. Het appartement op de Monnikenstraat 23H staat te koop voor €225.000 euro. Een bijna onmenselijke prijs.

absurde prijs woning amsterdam te koop

De indeling van de studio is als volgt: met een trap ga je naar het souterrain. Hier bevindt zich de entree en slaapkamer in één. Hier is plek voor een eenpersoonsbed en wat lage kasten voor eventueel spullen en of kleren. Ook is hier ruimte voor een smalle tafel met stoelen en een nachtkastje. Een televisie zou kunnen worden opgehangen aan de wand.

Als je verder loopt, heb je de hal met een deur naar de badkamer. In de badkamer heb je een toilet, wasbak met spiegel en een douche. We kunnen wel stellen dat de minimalistische badkamer toch het hoogtepunt van de woning is. Eenmaal verder door de hal kom je uit in de keuken. Wel fijn om te weten is dat de woning gelegen is in een deel van een voormalig klooster en het dus een Rijks monumentaal pand is. Het komt niet vaak voor dat een oud klooster omgetoverd word naar een woning.

Hieronder nog wat foto’s van het appartement:

amsterdam funda woning absurde prijs te koop

woning asmterdam geen ramen heel duur