Netflix kondigt nu al seizoen 2 van Barbarians aan

Wellicht was jij er pas net aan begonnen, of nog geen eens toegekomen aan de serie Barbarians. Logisch, want de serie staat pas sinds 23 oktober op Netflix. Dat is echter geen reden voor Netflix geweest om lang na te denken over het verlengen van de serie. Onder andere Netflix Frankrijk en Netflix Duitsland maakte via Twitter bekend dat seizoen 2 van Barbarians er aan zit te komen.

In het geval van Netflix Duitsland is dit logisch. De serie is namelijk een Duitse productie. Dat heeft alles te maken met het plot van de serie.

Waar gaat deze serie over?

De gebeurtenissen in Barbarians spelen zich af in het jaar 9 na Christus. Het Teutoburgerwoud in Duitsland vormt dé plek voor een grootschalige confrontatie. De Romeinen zijn namelijk bezig met het uitbreiden van hun imperium. Ze stuiten echter op doorgewinterde Germanen. Die laten hun land niet zomaar afpakken.

barbarians op netflix

Onderling zullen de Germanen eerst echter onderliggende verschillen moeten oplossen, om zich te kunnen verenigen tegen de Romeinen. Eén van de hoofdpersonen is Arminius. Hij werd vroeger ontvoerd uit het Germaanse rijk en als Romeinse slaaf gehouden. Nu hij is opgeklommen tot Romeinse officier, komt hij in een lastig dilemma te staan. Kiest hij voor zijn vroegere volk of de Romeinen? Kijkers van de serie weten het antwoord inmiddels.

Barbarians gaat met seizoen 2 Vikings achterna

Voor veel mensen zal Barbarians erg veel op Vikings lijken. De gelijkenissen zijn dan ook groot. Een ‘underdog’-bevolkingsgroep moet het opnemen tegen een machtige tegenstander en de series spelen zich in een grof en gewelddadig verleden af. Zelfs de titels lijken op elkaar. Vikings doet het ongelofelijk goed op Netflix. Er is zelfs een spin-off aangekondigd. Het is dus niet erg verrassend dat ook Barbarians een positieve reactie wist op te roepen.

 

Het is nog niet bekend wanneer de serie precies te zien zal zijn. In elk geval weten we dat Barbarians seizoen 2 waarschijnlijk net zo vet zal gaan worden als het eerste deel. Deze is te zien op Netflix en heeft een IMDB-score van een 7.3.