Nederland als inspiratiebron

Het hele verhaal begint in 2013. In dat jaar begon de in Londen woonachtige Let aan een fietstocht. Niets bijzonders zou je denken, ware het niet dat hij vanuit Engeland naar Tokio wilde fietsen op zijn e-bike. Leuk, maar onderweg kom je natuurlijk aardig wat uitdagingen tegen. Het mag vooral niet teveel kosten en dus sliep hij op de meest onvoorstelbare plekjes, zoals in Amsterdam. Daar sliep hij op een boot en was de toon gezet voor zijn nieuwste project.

Woonboot annex e-bike

Lauzis heeft iets met woonboten, maar zijn ideeën gaan net iets verder dan een reguliere woonboot. Zijn grootste wens: een woonboot die ook op het land niet zo misstaan. In zijn belevenis zou het zelfs mogelijk moeten zijn om, zoals hij het zegt, mensen te helpen ten tijde van overstromingen. Dat laatste blijft nog even een droom want voorlopig is er nog maar een exemplaar van de Z-Triton. Lauzis’ zoon Valters (12) slaapt er elke nacht in. ‘Het is eigenlijk net zijn slaapkamer. Alles zit er in, lampen, een ventilator, telefoonoplader, planken, noem het maar op. De perfecte plek om je optimaal te ontspannen.

elektrische fiets

Huis op het water

Het apparaat zelf is op zich al bijzonder genoeg. Het voertuig biedt plaats aan twee personen en er is voldoende ruimte om comfortabel de nacht door te brengen. Ook is er stroom aanwezig zodat je zelf de verlichting en de airconditioning kunt regelen. De driewieler is volledig elektrisch en heeft een topsnelheid van 30 kilometer per uur. Die fiets kun je overigens gewoon vastmaken aan de achterzijde en zo vertrekken. Het is daarmee letterlijk een huis op het water.

Door de Nederlandse grachten op je e-bike

Wat Lauzis betreft kunnen de aanvragen voor zijn vinding binnenstromen. Het zou hem ook in staat stellen om weer naar Nederland af te reizen, waar zijn idee ontstond. De ontwerper heeft in ieder geval wel de intentie om er werk van te maken en door Europa te reizen. De kans dat je deze e-bike / woonboot dus tegen zult komen is dus behoorlijk groot.

elektrische bakfiets

e-bike bakfiets